פסטה אפונה ירוקה, עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית
גם פסטה, גם ירקות וגם גבינה. מתכון שהוא חגיגה צבעונית וטעימה

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 חבילת פסטה קצרה לבחירה (במשקל 500 גרם)
- 1/2 שקית אפונת גינה עדינה של סנפרוסט
- 2 כוסות עגבניות שרי
- 1 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
- חופן עלי בזיליקום
- שמן זית
- גבינה בולגרית של פיראוס, מפוררת
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת פסים. כשמחבת חמה, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את העגבניות. מנמיכים ללהבה נמוכה וצולים את העגבניות עד שהן צרובות וטעמן הופך מרוכז. לחילופין, מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים את העגבניות בתבנית מרופדת נייר אפייה. 'מייבשים' את העגבניות בתנור כשעה.
-
02.
מבשלים את האפונה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומנחים בצד.
-
03.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומחזירים לסיר הבישול. מוסיפים את האפונה, העגבניות הצרובות ופלפל צ'ילי (אם משתמשים) ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
-
04.
מחלקים את הפסטה לקערות הגשה, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומפוררים את הגבינה הבולגרית. מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.