מתכון עוגת מוס שמנת חמוצה עם תותים | השף הלבן

עוגת מוס שמנת חמוצה עם תותים

גם יפה וגם טעימה: עוגת שכבות שמנת ותותים על בסיס של דגני שוקולד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס שמנת חמוצה עם תותים

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 80-120 גרם דגני בוקר בטעם שוקולד
לקרם שמנת חמוצה:
  • 450-500 גרם שמנת חמוצה 32%
  • 500 גרם שמנת חמוצה 15%
  • 2/3 כוס סוכר
  • 20 גרם ג'לטין
לשכבה התותית:
  • 600 גרם תותים טריים
  • 10 גרם ג'לטין
  • 1/2-2/3 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    את כל הג'לטין (30 גרם) שופכים לחצי כוס מים קרים, ומערבבים. כאשר הג'לטין שקוף, מניחים את הכוס עם הג'לטין בקערת מים חמים ומערבבים עד שיימס לגמרי.

  • 02.

    בתחתית של תבנית קפיצים שמים עיגול של נייר אפייה או אלומיניום.

  • 03.

    מועכיםעם מזלג או חותכים דק את התותים. מערבבים עם סוכר/אבקת סוכר בהתאם לחמיצות של התותים.

  • 04.

    את השמנת חמוצה השמנה יותר מקציפים עם סוכר עד מצב יציב, ומיד מוסיפים שמנת רזה יותר.

  • 05.

    למחית תותים מוסיפים 1/3 מהג'לטין הנמס. את ה-2/3 ג'לטין הנותר מוסיפים לקרם שמנת.

  • 06.

    על תחתית התבנית מפזרים חלק מהדגנים. מורחים קצת מקרם השמנת רק בכדי להרטיב את הדגנים.

  • 07.

    מכניסיםקערה למקפיא לחמש דקות עד ההקפאה.

  • 08.

    מוציאים מהמקפיא, שופכים שכבה של תערובת שמנת ושוב מכניסים למקפיא עד התייצבות. שופכים שכבה של מחית תותים ושוב מכניסים למקפיא לכמה דקות. כך חוזרים על הפעולה ומכינים כמה שכבות של שמנת ותותים.

  • 09.

    כשכל השכבות מוכנות מכניסים תבנית למקרר מינימום ללילה אחד. את העוגה המוכנה מחלצים מהתבנית ומקשטים לפי הדמיון. עד ההגשה שומרים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(93)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.