מתכון פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין | השף הלבן

פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין

מנה טעימה ומשביעה

מאת: בועז גרדוס
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 800 גרם פסטה ברילה דקה
לרוטב:
  • 100 גרם חמאה מלוחה
  • 1 בצל אדום קטן, חתוך לפרוסות
  • 1 בצל לבן קטן, חתוך לפרוסות
  • 330 גרם פטריות פורטובלו, חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס שמפניה
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 1/2 כף גרעיני פלפל שחור מרוסק
  • 1 ליטר יין לבן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 375 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 100 גרם פרמזן קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

  • 02.

    מחממים את החמאה עד להמסה, מוסיפים את הבצל האדום ואת הבצל הלבן ומבשלים עד שהוא הופך לשקוף ורך. מוסיפים את הפטריות,

  • 03.

    מערבבים ומבשלים עד לצמצום רוב הנוזלים. בכלי נפרד מבשלים את השמפניה עם הרוזמרין והפלפל השחור. מסננים.

  • 04.

    מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.

  • 05.

    מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את גבינת הפרמזן.

  • 06.

    יוצקים את הרוטב לפסטה.

הכנת? כאן מדרגים
(202)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.