מתכון עוגת מצות לפסח | השף הלבן

עוגת מצות לפסח

עוגה חגיגית וקלה להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מצות לפסח

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 3 כפות סוכר גדושות
  • 3 כפות קקאו גדושות
  • 3 כפות מים
  • 8 מצות
  • כוס יין אדום מתוק
  • חופן קוקוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה

  • 02.

    מכניסים לסיר קטן את קוביות השוקולד, את הקקאו, את הסוכר ואת מים, מבשלים על אש קטנה ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה, ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    מקררים מעט, עד לקבלת מרקם שאינו נוזלי, אלא משחתי. בינתיים יוצקים יין על כל מצה משני הצדדים, עד שהמצות נרטבות אך לא מתפוררות.

  • 05.

    מורחים באמצעות מרית מתערובת השוקולד על צד אחד של כל מצה.

  • 06.

    מניחים את המצות זו על גבי זו, כשהצד המרוח בשוקולד למעלה.

  • 07.

    מפזרים קוקוס על המצה העליונה.

  • 08.

    מכניסים למקרר ומגישים קר.

הכנת? כאן מדרגים
(248)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.