מרק קישואים ובטטה בנגיעת פרמז'ן – סמיך ומתקתק | השף הלבן

מרק קישואים ובטטה בנגיעת פרמז'ן

מרק מתקתק מעט וסמיך, מנה חמה ומנחמת לימים חורפיים קרים, הן לארוחות צהריים חלביות והן לארוחות ערב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קישואים ובטטה בנגיעת פרמז'ן

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • 4 קישואים בינוניים, חתוכים גס ללא הקצוות
  • 1 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
  • 1 ענף רוזמרין באורך של 3-4 ס"מ
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 500 מ"ל חלב תנובה
  • 1 כוס מים
  • מלח גס
  • פלפל לבן
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 4 כפיות פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן" מסדרת קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבטטה עם הקישואים והבצל. מטגנים למשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים את החלב ומים מעל גובה הירקות, מתבלים ב-2 קורט מלח גס, ענף הרוזמרין, קורט פלפל לבן ומרתיחים.

  • 03.

    מבשלים 30 דקות לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מוציאים את הרוזמרין וטוחנים למרקם חלק.

  • 05.

    מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים בקורט מלח גס ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה. מרקם המרק צריך להיות חלק ומעט סמיך, אם המרק מסמיך מידי ניתן להוסיף מעט חלב לדילול קל, להשלים מעט תיבול ולהרתיח .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מחלקים את המרק לצלחות ומעל כל מנה מפזרים כפית של פרמז'ן ומעט שמיר קצוץ ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(188)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.