מתכון מוס טונה מעוצב | השף הלבן

מוס טונה מעוצב

מנה ראשונה מהודרת ומתוחכמת של תערובת טונה עם ירוקים, פלפל אדום, בצל ועוד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס טונה מעוצב

המרכיבים ל2 מנות:

  • 2 קופסאות טונה במים או בשמן מסוננות
  • 1 כף מיונז
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כף חמאת תנובה, רכה
  • 2 כפות קוביות קטנות פלפל אדום
  • 1 כף קוביות לימון, ללא קליפה וללא מעטפת הפלחים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שטוחה אריסה
  • 1 כפית בצל קצוץ דק
לקישוט:
  • פרוסות לימון דקיקות

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים את הטונה עם המיונז במעבד מזון, עד לקבלת לעיסה חלקה כמעט.

  • 02.

    מוסיפים את החמאה וטוחנים לעוד 5 שניות.

  • 03.

    מעבירים את הטונה לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה, קוביות הלימון, קוביות הפלפל האדום, קורט קטן של מלח ופלפל לבן, הבצל והאריסה.

  • 04.

    מערבבים היטב לעיסה אחידה.

  • 05.

    מרפדים בניילון נצמד כלי בעל צורה יפה שיעצב את מנת המוס, (למשל כוס של יין מעוגלת , צורת קונוס או תבנית קטנה) .

  • 06.

    מעבירים את העיסה מעל הניילון הנצמד, דוחסים מעט כדי להיפטר מחורי אויר שנוצרים ומיישרים מלמעלה.

  • 07.

    מעבירים למקרר למשך 8 שעות על מנת שהמוס יתאחד ויתייצב.

  • 08.

    מגישים קר כמנה ראשונה או כנשנוש טעים בין הארוחות, עם קישוט של פרוסות לימון.

הכנת? כאן מדרגים
(185)