מוס טונה מעוצב
מנה ראשונה מהודרת ומתוחכמת של תערובת טונה עם ירוקים, פלפל אדום, בצל ועוד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2 מנות:
- 2 קופסאות טונה במים או בשמן מסוננות
- 1 כף מיונז
- מלח
- פלפל לבן
- 1 כף חמאת תנובה, רכה
- 2 כפות קוביות קטנות פלפל אדום
- 1 כף קוביות לימון, ללא קליפה וללא מעטפת הפלחים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שטוחה אריסה
- 1 כפית בצל קצוץ דק
לקישוט:
- פרוסות לימון דקיקות
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים את הטונה עם המיונז במעבד מזון, עד לקבלת לעיסה חלקה כמעט.
-
02.
מוסיפים את החמאה וטוחנים לעוד 5 שניות.
-
03.
מעבירים את הטונה לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה, קוביות הלימון, קוביות הפלפל האדום, קורט קטן של מלח ופלפל לבן, הבצל והאריסה.
-
04.
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
-
05.
מרפדים בניילון נצמד כלי בעל צורה יפה שיעצב את מנת המוס, (למשל כוס של יין מעוגלת , צורת קונוס או תבנית קטנה) .
-
06.
מעבירים את העיסה מעל הניילון הנצמד, דוחסים מעט כדי להיפטר מחורי אויר שנוצרים ומיישרים מלמעלה.
-
07.
מעבירים למקרר למשך 8 שעות על מנת שהמוס יתאחד ויתייצב.
-
08.
מגישים קר כמנה ראשונה או כנשנוש טעים בין הארוחות, עם קישוט של פרוסות לימון.
הכנת? כאן מדרגים