עוגת גבינה שוקולד לבן עם קלתית ביסקוויטים ואגוזים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן עם קלתית ביסקוויטים ואגוזים

עוגת גבינה מפנקת וטעימה עם שוקולד לבן

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן עם קלתית ביסקוויטים ואגוזים

המרכיבים ל מנות 15:

  • 1/2 שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר וניל
לקלתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקולד מרוסקים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך מרוסקים
  • 3.5 כפות אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה מומסת מצוננת
למילת:
  • 150 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
  • 1/4 כוס חלב של תנובה
  • 500 גרם גבינה לבנה של תנובה 9%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים מופרדות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 180 גרם סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההנה:

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני -גבוה (190 מעלות) ומשמנים את התבנית במעט חמאה.

  • 03.

    מערבבים בקערה את הביסקוויטים, האגוזים ואבקת הסוכר. יוצקים פנימה את החמאה ומערבבים בעזרת מזלג. מעבירים את העיסה לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.מניחים בצד.

  • 04.

    שמים את השוקולד והחלב בקערה חסינת חום. מניחים את הקערה מעל סיר תואם עם מעט מים רותחים (כך שתחתית הקערה לא תיגע במים) ומערבבים על להבה בינונית, עד שהשוקולד נמס ונוצר מקרם אחיד. מסירים מהכיריים ומשהים לצינון.

  • 05.

    שמים בקערה גדולה את הגבינה, השמנת, הווניל והחלמונים ומערבבים לבלילה אחידה.

  • 06.

     מערבבים בנפרד את הקורנפלור, הפודינג וכרבע כוס מהסוכר, מוסיפים לבלילה ומערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר, עד שנוצר קצף. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את הקצף לקערת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול רחבות.

  • 07.

    יוצקים את המלית לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות עד שמרכז העוגה מתייצב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(45)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.