קנלוני
מתכון פסטה קלאסי הלקוח מן המטבח האיטלקי, מנה משביעה וטעימה ביותר

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 מיכלי שמנת בישול
- 2 כוסות חלב תנובה
- 2 כפות חמאה תנובה
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 2 חבילות עלי תרד טרי
- 1 בצל גדול
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף קמח
- מלח
- פלפל
- בזיליקום
- עלי טימין
- 2 חבילות פסטה קנלוני
- 300 גרם גבינה בולגרית "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים תרד וכפית מלח בסיר על אש נמוכה, כאשר הוא רך מספיק מעבירים לקערה.
-
02.
קוצצים בצל ומטגנים קלות בשמן זית עד ריכוך הבצל, מוסיפים לקערה המכילה את התרד.
-
03.
חותכים גבינה מלוחה, מוסיפים לקערה, מתבלים מלח פלפל, בזיליקום, מערבלים במערבל מזון.
-
04.
מכינים סלסה בלנקה: ממיסים 2 כפות חמאה, מוסיפים 3 כפות קמח ובהדרגה תוך כדי ערבוב, מוסיפים 2 כוסות חלב, מערבבים תוך כדי, לאחר שקיבלנו בלילה ללא גושים כמובן, מוסיפים לקערה הראשונה ומערבבים היטב כמה דקות.
-
05.
כעת למילוי עלי הפסטה, מסדרים למגש פיירקס את הקנלוני.
-
06.
הכנת רוטב השמנת - לשפוך לסיר 2 יחידות משמנת הבישול, כף קמח, מערבבים היטב, מוסיפים עלי טימין, מלח, פלפל, שוב מערבבים היטב ומוסיפים לתבנית הפיירקס - עד שהקנלוני כולם מכוסים ברוטב.
-
07.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות, למשך 40 דקות. מפזרים גבינת פרמז'ן.
טיימר מופעל