קיש דלעת עם גבינה בולגרית
מאפה מרהיב עם שילוב טעמים ממכר.

המרכיבים ל קיש בקוטר 24 ס"מ:
- 1/2 חבילה (1 גליל, 450 גרם) בצק פריך מלוח של “מעדנות”, מופשר עפ”י הוראות היצרן
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס חומץ בלסמי
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
- 4 בצלים סגולים קלופים וחצויים לרוחב
- 2 ביצים
- 125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת “השף הלבן”
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 150 גרם גבינת “גלעד-קצ'קבל” של תנובה, מגוררת
- 1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים “פרומעז” של תנובה, פרוס בעובי 1/2 ס”מ
- עלים מ-3 ענפי תימין
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מכינים את הבצלים: מערבבים בקערה שמן זית, חומץ בלסמי וסוכר. מוסיפים את הבצלים ומערבבים קלות כך שיצופו היטב. מסדרים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
-
03.
אופים 20 דקות. מוציאים את הבצלים מהתנור ומקררים היטב. משאירים את התנור פועל.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הקלתית: מרפדים תבנית טארט מתפרקת בבצק ומסירים את השוליים העודפים. מניחים על הקלתית נייר אפייה ועליו מפזרים חופן קטניות יבשות (שעועית או חומוס) כמשקולת.
-
05.
אופים את הקלתית 10 דקות, מסירים את הנייר והקטניות ואופים עוד 5 דקות עד שהקלתית מזהיבה מעט. מוציאים את הקלתית מהתנור אך משאירים אותו פועל.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: טורפים ביצים עם שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל.
-
07.
מפזרים על הקלתית האפויה אצ גבינת הקצ'קבל המגוררת ומסדרים עליה את הבצלים כך שהחלק החתוך שלהם כלפי מעלה וביניהם פרוסות פרומעז. מפזרים עלי תימין ויוצקים את תערובת השמנת.
-
08.
אופים כ-45 דקות עד שפני הקיש יציבים וזהובים. מוציאים מהתנור וממתינים כ-15 דקות לפחות לפני הפריסה. באותה שיטה מכינים טארט כרישה מוותרים על הבצלים ומפשירים שקית (600 גרם) כרישה חתוכה מוקפאת של “סנפרוסט”. ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ומקפיצים את הכרישה 10-8 דקות. מוסיפים 3 כפות חומץ בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. מסננים היטב מהנוזלים, מצננים ומסדרים בתוך הקלתית האפויה על הגבינה המגוררת. מוסיפים את הפרומעז ואופים כמוסבר במתכון.
טיימר מופעל