מתכון מאפינס גבינות וזיתים | השף הלבן

מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס גבינה הם תוספת נהדרת לכל שולחן חלבי

מאת: חיה אילונה דר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס גבינות וזיתים
צילום: חיה אילונה דר

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 1/2 1 כוסות קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • כוס חלב
  • 100 גרם יוגורט עיזים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס פרמזן קולקשן מגורר
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית מגוררת
  • 6 זיתים מגולענים וחתוכים
  • עלים מ-4 גבעולי טימין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן.

  • 02.

    מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ועלי טימין.

  • 03.

    מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את יתר החומרים.

  • 04.

    מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים קלות.

  • 05.

    יוצקים לתבניות המאפינס בגובה 3/4 מהשקעים ואופים כ-25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מצננים את התבנית על רשת כרבע שעה לפחות ומגישים.  

הכנת? כאן מדרגים
(264)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.