מתכון לעוגת גבינה קרה עם מוס פירות יער ושוקולד לבן
מתכון מרשים וטעים שיסחוט קריאות התפעלות
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית 26:
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף שמן
- 3/4 כוס קמח תופח מנופה
- להרטבה: מיץ דובדבנים
- 150 גרם פירות יער קפואים (משקל נטו אחרי טחינה וסינון)
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן השף הלבן(500 גרם)
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חפיסה אחת)
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 400 גרם גבינה לבנה 5% שומן בטמפרטורת החדר (תנובה)
- 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפרטורת החדר (נפוליאון)
- 12 גרם ג'לטין
- 60 מ"ל חלב להשריית הג'לטין
- 50 גרם שוקולד לבן מומס + 30 גרם קצוץ דק
- 5 כפות שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד לבן מומס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה: הכנת הטורט:
-
02.
מקציפיםבמיקסר ביצים שלמות וסוכר 8 דקות לקצף תפוח ואוורירי. עוצרים את המיקסר ומוסיפים שמן וקמח בעזרת מרית
טיימר מופעל
-
03.
משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ ואופים 15-20 דקות עד שהעוגה מוכנה
טיימר מופעל
-
04.
מקררים ומחלצים מהתבנית. קורצים עיגול בעזרת הרינג של העוגה ואת יתרת העוגה מנשנשים העוגה ומוס פירות יער:
-
05.
מרפדים את הבסיס של הרינג עם נייר אפייה ונייר כסף ומניחים בתוך תבנית או משטח קשיח שאפשר להכניס למקפיא
-
06.
מסדרים את השקף על דפנות הרינג ומניחים את בסיס העוגה בתוכו. מברישים את העוגה עם מיץ דובדבנים
-
07.
טוחנים במעבד מזון פירות יער קפואים (או טריים אם יש) ומסננים כדי לקבל מחית חלקה (טוחנים קצת יותר מהכמות הרשומה כדי לקבל 150 גרם נטו). מניחים בצד עד לשימוש
-
08.
בצלוחית מערבבים ג'לטין ו -60 מ"ל חלב למשך כ - 10 דקות עד שהג'לטין סופח את החלב
טיימר מופעל
-
09.
מקציפים במיקסר: שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ומחית וניל לקצף יציב. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את שני סוגי הגבינות ומקציפים עוד דקה לאיחוד
-
10.
מחממים את הג'לטין 5 שניות במיקרוגל רק כדי להמיס אותו ולקבל נוזל צלול (לא מביאים לרתיחה)
-
11.
מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה במיקסר ומקציפים מיד עוד 1/2 דקה
-
12.
מעבירים קצת יותר מחצי מתערובת הגבינה לקערה אחרת
-
13.
מוסיפים לחלק שנשאר במיקסר את מחית פירות היער ומקציפים 1/2 דקה לאיחוד
-
14.
ממיסים 50 גרם שוקולד לבן ומוסיפים לתערובת הוורודה עם פירות היער תוך השוואת מרקמים- מעבירים חלק מהתערובת הוורודה לצלוחית השוקולד המומס, מערבבים היטב ורק אז מחזירים את השוקולד לקערה ומערבבים היטב)
-
15.
קוצצים 30 גרם שוקולד לבן ושמים בתוך כיפות הסיליקון הקטנות. יוצקים מעל השוקולד הקצוץ מוס פירות יער. מכניסים למקפיא לפחות שעה - שעה וחצי עד להקפאה מלאה
-
16.
את מוס פירות היער שנשאר יוצקים על עוגת הטורט. מקררים עד להתייצבות
-
17.
יוצקים שכבה בגובה של כ - 4 ס"מ מתערובת הגבינה (החלק הלבן) על שכבת המוס הורודה
-
18.
מחלצים מתבנית הסיליקון את הכוסיות שקפאו ומסדרים בתוך שכבת הגבינה ואת הכיפות על הדפנות בין הכוסיות. את מה שנשאר מחזירים למקפיא. הכיפות ישמשו לקישוט מעל העוגה, את הכוסיות אפשר לזלול כמו גלידה טובה
-
19.
יוצקים את כל תערובת הגבינה בזהירות (להיעזר בכף) לתוך הרינג, מיישרים ומחליקים את העוגה עם פלטה מדורגת קטנה או בעזרת כף. מסדרים מסביב את הכיפות הקפואות ומכניסים למקפיא לכמה שעות או לילה
-
20.
מוציאים מהמקפיא, מורידים את נייר האפייה ומניחים על צלחת. מחכים כמה דקות כדי שאפשר יהיה לחלץ את הרינג ולקלף את השקף
-
21.
ממיסים יחד 50 גרם שוקולד לבן ושמנת מתוקה (השוקולד צריך להיות די נוזלי אבל לא מידי. אם הוא סמיך מידי אז מוסיפים עוד מעט שמנת מתוקה ומערבבים). מוזגים את השוקולד למרכז העוגה ונעזרים בצלחת כדי להטות את העוגה ולגרום לשוקולד לנזול לדפנות העוגה
-
22.
מפזרים שוקולד קצוץ במרכז העוגה
-
23.
שומרים בכלי אטום במקרר. העוגה משתבחת אחרי יום במקרר כלי אפייה דרושים: p.p1 {margin:
-
24.
0px
-
25.
0px
-
26.
0px
-
27.
0px; font:
-
28.
0px 'Helvetica Neue'; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin:
-
29.
0px
-
30.
0px
-
31.
0px
-
32.
0px; font:
-
33.
0px 'Helvetica Neue'; -webkit-text-stroke: #000000; min-height:
-
34.
0px} span.s1 {font-kerning: none} לטורט שתשמש כבסיס:תבנית אפייה קפיצית בקוטר 26 ס"מ למלית:תבניות סיליקון בשני גדלים שונים - קטנטנים לכיפות מוס פירות יער ושוקולד לבן קצוץ שיונחו על דפנות העוגה ויקשטו מעליה וגדולים יותר בצורת כוסיות שיכסו את בסיס העוגה שקף לעוגות בקוטר הרינג p.p1 {margin:
-
35.
0px
-
36.
0px
-
37.
0px
-
38.
0px; font:
-
39.
0px 'Helvetica Neue'; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none}