מתכון מרק שעועית ובשר | השף הלבן

מרק שעועית ובשר

מרק שעועית עם טעם של בשר מעושן

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק שעועית ובשר

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 600 גרם בשר צוואר טרי חתוך לקוביות בגודל 2.5*2.5 ס"מ
  • 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך לילה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 גזר מגורר גס
  • 1 גבעול סלרי מגורר גס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את השעועית המושרית בסיר עם מים על אש בינונית במשך כשעה לריכוך חלקי. מסננים.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, גזר וסלרי עד שהבצל נעשה שקוף.

  • 03.

    מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

  • 04.

    מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את השעועית ויוצקים מים לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.

  • 06.

    מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. אם הבשר לא רך מספיק והמרק כבר סמיך ניתן להוסיף מים ולבשל כחצי שעה נוספת.  

הכנת? כאן מדרגים
(650)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.