ארטישוק ופטריות ברוטב שמנת וחמש גבינות
מרשימה ומיוחדת, בריאה וצמחונית: מנת ארטישוק ופטריות ברוטב שמנת וחמש גבינות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 12 תחתיות ארטישוק קפואות ומופשרות
- 3 חבילות פטריות שמפיניון קטנות ביותר
- 50 גרם חמאה תנובה
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- מלח, פלפל לבן
- צרור עירית קצוצה
- 60 גרם חמאה תנובה
- 3 כפות קמח
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 1 כוס חלב תנובה
- מלח, פלפל לבן
- 150 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
- 100 גרם גבינת קולאז’ רוקפור מגוררת
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
- 100 גרם גבינת פטה פיראוס
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את תחתית הארטישוק לרבעים, מסירים מהפטריות את הגבעולים. אם הפטריות גדולות מדי חותכים לחצאים או רבעים
-
02.
ממיסים במחבת גדולה חמאה ושמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב מעט.
-
03.
מוסיפים את הארטישוק והפטריות ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים עד שלא יישארו נוזלים במחבת.
-
04.
מסירים מהאש, מוסיפים את העירית ומערבבים. מעבירים לקערה.
-
05.
לרוטב: ממיסים בסיר את החמאה, מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ובוחשים לבל ייווצרו גושים.
-
06.
מוסיפים את השמנת והחלב, מחזירים לאש, מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב יסמיך
-
07.
מסירים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שהגבינות ימסו
-
08.
יוצקים את הרוטב לקערת הארטישוק והפטריות ומערבבים. יוצקים לתבנית המשומנת
-
09.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), זורים על המאפה פתיתי פרמזן, אופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות עד שהמאפה יתייצב ומגישים.
טיימר מופעל