סטייק כרוב צלוי בתנור על לאבנה
עדי קלינגהופר עם מתכון קל וטעים עם לאבנה עיזים של פיראוס
המרכיבים ל8 יחידות:
- כרוב לבן גדול
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- צ'ילי גרוס
- סילאן
- לאבנה עיזים של פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-185 מעלות, טורבו.
-
02.
מסירים 2 שכבות חיצוניות של הכרוב.
-
03.
פורסים את הכרוב לחצי ולאחר מכן פורסים לפרוסות. בסך הכול יצאו לכם 8 יחידות.
-
04.
מניחים את פרוסות הכרוב על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
-
05.
מעל פרוסות הכרוב מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס ולבסוף מזלפים סילאן (אני זילפתי כף מעל כל פרוסה, אפשר לפי טעמכם האישי).
-
06.
מכניסים את הכרוב לאפייה כ-30 דקות או עד שהכרוב מעט שחום ורך מספיק.
טיימר מופעל
-
07.
מניחים לצינון קל בצד.
-
08.
ועכשיו מצלחתים – בוחרים צלחת הגשה גדולה, מניחים במרכז הצלחת את לאבנה העיזים של פיראוס, מורחים על שטח כל הצלחת. מעל מזלפים מעט שמן זית ומניחים בעדינות את פרוסות הכרוב.
-
09.
מגישים את המנה מיד לאחר ההרכה ואוכלים. מומלץ לאכול ביס של כרוב ביחד עם הלאבנה.