מתכון חצ'פורי מסורתי מהמטבח הגיאורגי | השף הלבן

חצ'פורי

מתכון להכנת מאפה במילוי גבינה מלוחה, מנה מסורתית מן המטבח הגיאורגי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חצ'פורי

המרכיבים ל 9 מנות:

לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • חצי שקית שמרית
  • 1 גביע יוגורט/לבן/שמנת חמוצה 9%(לפי העדפה אישית)
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב/מים פושרים
  • 25 גרם חמאה מרוככת
למילוי:
  • 200 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס 16% מפוררת
  • 200 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס מפוררת
  • 200 גרם גבינה צפתית עיזים פיראוס 5% מגוררת
  • 100 גרם גבינת פיראוס חמד
  • ביצה
  • כף חמאה מומסת

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים את חומרי המילוי.

  • 02.

     מכניסים לקערת מיקסר עם מטרף גיטרה את החומרים לבצק (פרט לנוזל), מערבלים ומוסיפים בהדרגה את החלב/מים, עד אשר נוצר בצק נוח, מעט דביק. מכסים במגבת ומשאירים להתפחה כפולה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק ל-9 כדורים.

  • 03.

     לוקחים כדור ומעבדים אותו, מוסיפים בשלב זה מעט מאוד קמח, מניחים ביד ויוצרים שקע להכנסת המילוי, בעזרת כף מכניסים מילוי וסוגרים בצדדים בצביטות ליצירת מעין סירה.

  • 04.

     מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וכך עובדים עם יתר הכדורים ומתפיחים שוב כפול. מורחים בביצה טרופה וזורים שומשום.

  • 05.

     אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך 20 ד'.

הכנת? כאן מדרגים
(15)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.