חצ'פורי
מתכון להכנת מאפה במילוי גבינה מלוחה, מנה מסורתית מן המטבח הגיאורגי

המרכיבים ל 9 מנות:
- 500 גרם קמח לבן
- חצי שקית שמרית
- 1 גביע יוגורט/לבן/שמנת חמוצה 9%(לפי העדפה אישית)
- קורט מלח
- 1 כף גדושה סוכר
- 1 ביצה
- 1 כוס חלב/מים פושרים
- 25 גרם חמאה מרוככת
- 200 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס 16% מפוררת
- 200 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס מפוררת
- 200 גרם גבינה צפתית עיזים פיראוס 5% מגוררת
- 100 גרם גבינת פיראוס חמד
- ביצה
- כף חמאה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את חומרי המילוי.
-
02.
מכניסים לקערת מיקסר עם מטרף גיטרה את החומרים לבצק (פרט לנוזל), מערבלים ומוסיפים בהדרגה את החלב/מים, עד אשר נוצר בצק נוח, מעט דביק. מכסים במגבת ומשאירים להתפחה כפולה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק ל-9 כדורים.
-
03.
לוקחים כדור ומעבדים אותו, מוסיפים בשלב זה מעט מאוד קמח, מניחים ביד ויוצרים שקע להכנסת המילוי, בעזרת כף מכניסים מילוי וסוגרים בצדדים בצביטות ליצירת מעין סירה.
-
04.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וכך עובדים עם יתר הכדורים ומתפיחים שוב כפול. מורחים בביצה טרופה וזורים שומשום.
-
05.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך 20 ד'.