מתכון פסטה שמנת ובטטה | השף הלבן

פסטה שמנת ובטטה

פסטה מוקרמת ברוטב מתקתק

מאת: מאיה שעובי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פסטה שמנת ובטטה

המרכיבים ל4 מנות:

  • 500 גרם ספגטי או ספגטיני
~לרוטב בטטה ושמנת~~
  • 3 בטטות בינוניות קלופות
  • 50 גרם חמאה
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 מכל שמנת להקצפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
~להגשה~~
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה: 

  • 02.

    מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, במקביל מכינים את הרוטב. פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי 1 ס"מ או חותכים לקוביות, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית עד שהבטטות רכות אך מוצקות, מסננים ממי הבישול.

  • 03.

    ממיסים במחבת חמאה, מוסיפים את הבטטות ומקפיצים 3 דקות. מוסיפים את שני סוגי השמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים שום, ריחן, מלח ופלפל ומערבבים קלות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מחלקים את הפסטה למנות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים חם עם פתיתי פרמזן מעל.  

הכנת? כאן מדרגים
(144)