מתכון בצק פילו במילוי פירות | השף הלבן

בצק פילו במילוי פירות

קינוח פירות מעולה

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בצק פילו במילוי פירות

המרכיבים ל8 מנות/ תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ:

  • 4 כפות שקדים טחונים
למלית:
  • 1 מיכל קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת "השף הלבן"
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • 250 גרם פירות פרוסים, לפי הטעם והמבחר (תותים, קיווי, מנגו, אפרסקים, שזיפים, ענבים, פלחי תפוז וכו’)
זיגוג
  • 3 כפות ריבת משמשים
  • 1 כף ברנדי
  • לפאי:
  • 8 דפי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על האריזה
  • 30 גרם מרגרינה, מומסת

הוראות הכנה:

  • 01.

    קלתיות הפילו:

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 03.

    משמנים את התבניות.

  • 04.

    מורחים על אחד מעלי הפילו מעט מרגרינה מומסת ומפזרים על העלה 1/2 כף שקדים טחונים.

  • 05.

    חותכים את העלה ל-4 ריבועים שווים, מניחים בתוך התבנית את אחד הריבועים ומעליו עוד ריבוע שחופף לו חלקית, כך שמתקבלת צורת פרח.

  • 06.

    מניחים את שני הריבועים הנותרים באותה צורה - והקלתית מוכנה. מכינים כך גם את שאר הקלתיות - ארבע ריבועים בכל תבנית.

  • 07.

    אופים 15-10 דקות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מיד ומצננים על השיש. מלית:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מקציפים את הקצפת עם הליקר עד שהיא מסמיכה ומתייצבת.

  • 09.

    ממלאים את הקלתיות בקצפת ומסדרים עליהן בצורה נאה את הפירות הפרוסים.

  • 10.

    מחממים את הריבה עם הברנדי במיקרוגל ומערבבים עד שמתקבל זיגוג חלק.

  • 11.

    מורחים בעדינות על הפירות ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(168)