בצק פילו במילוי פירות
קינוח פירות מעולה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות/ תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ:
- 4 כפות שקדים טחונים
למלית:
- 1 מיכל קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת "השף הלבן"
- 2 כפות ליקר תפוזים
- 250 גרם פירות פרוסים, לפי הטעם והמבחר (תותים, קיווי, מנגו, אפרסקים, שזיפים, ענבים, פלחי תפוז וכו’)
זיגוג
- 3 כפות ריבת משמשים
- 1 כף ברנדי
- לפאי:
- 8 דפי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על האריזה
- 30 גרם מרגרינה, מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
קלתיות הפילו:
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
03.
משמנים את התבניות.
-
04.
מורחים על אחד מעלי הפילו מעט מרגרינה מומסת ומפזרים על העלה 1/2 כף שקדים טחונים.
-
05.
חותכים את העלה ל-4 ריבועים שווים, מניחים בתוך התבנית את אחד הריבועים ומעליו עוד ריבוע שחופף לו חלקית, כך שמתקבלת צורת פרח.
-
06.
מניחים את שני הריבועים הנותרים באותה צורה - והקלתית מוכנה. מכינים כך גם את שאר הקלתיות - ארבע ריבועים בכל תבנית.
-
07.
אופים 15-10 דקות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מיד ומצננים על השיש. מלית:
טיימר מופעל
-
08.
מקציפים את הקצפת עם הליקר עד שהיא מסמיכה ומתייצבת.
-
09.
ממלאים את הקלתיות בקצפת ומסדרים עליהן בצורה נאה את הפירות הפרוסים.
-
10.
מחממים את הריבה עם הברנדי במיקרוגל ומערבבים עד שמתקבל זיגוג חלק.
-
11.
מורחים בעדינות על הפירות ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים