המרכיבים ל6 מנות:
- נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
- 350 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים קרים ללילה
- 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לארבע
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים גס
- 1 ראש שום חצוי לרוחבו
- 2 כפיות מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
- 6 יחידות שזיף שחור מגולען
- מים לכיסוי הבשר
- 1/3 כוס שמן צמחי
- 180 גרם גריסי פנינה שטופים היטב
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים להזהבה את הבצל.
-
03.
מוסיפים את הבשר ומטגנים להשחמה כ -15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ואז מוסיפים את המים עד 3 אצבעות מעל לגובה כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
-
05.
מבשלים כ- ½ שעה ואז מוסיפים את השעועית, השום והשזיפים.
-
06.
מבשלים כ- ½ שעה נוספת ומוסיפים את תפוחי האדמה.
-
07.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגריסים, מכסים במים 2 אצבעות גובה מעל המוצקים.
-
08.
מניחים בסיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה.
-
09.
ניתן לגוון עם נתח בשר מעושן (חזה אווז 250 גר’) שמוסף בשלב התנור לתוספת טעם או להניח מעל קישקע.
הכנת? כאן מדרגים