קציצות עדשים ופטריות
מתכון נפלא וטעים במיוחד לקציצות צמחוניות מעדשים ופטריות פורטבלו
המרכיבים ל8-10:
- 1 שקית (800 גרם) עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות סנפרוסט
- 6 פטריות פורטבלו בינוניות, קצוצות
- עלים מ-10 גבעולים של עשבי התיבול- נענע וטימין (כל אחד), קצוצים
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
02.
מפשירים את העדשים בקערה עמוקה עם מי ברז פושרים במשך 10 דקות, ומסננים.
טיימר מופעל
-
03.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
04.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
05.
מערבבים בקערה את העדשים, הפטריות, עשבי התיבול והשום ומתבלים במלח ופלפל.
-
06.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
07.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
08.
מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
-
09.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
10.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
11.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
12.
צרים קציצות בעזרת ידיים רטובות קלות, מסדרים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
-
13.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
14.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
15.
מחממים שמן זית במחבת פסים וצולים כ-8 דקות מכל צד.
טיימר מופעל
-
16.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
-
17.
0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">לגיוון: ניתן להגיש עם טחינה או יוגורט.