חמין מיוחד
מתלבטים מה להכין לשבת בצהריים? השף הלבן מציע לכם מתכון לחמין מיוחד!
המרכיבים למתאים ל-8 סועדים:
- 1 שקית אפיה
- 1/2 קילו בשר לחמין (חתוך לחתיכות קטנות)
- 16-18 תפוחי אדמה קטנים
- 1 כוס חומוס גרגירים
- 1 כוס שעועית מעורבת
- 1 בצל
- 8 שיני שום
- 8 ביצים
- 1 חבילה ג'חנון אפוי (מוכן)
- 1 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 14 כפות גדושות של סוכר חום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כוס חיטה
הוראות הכנה:
-
01.
הקדמה: על מנת שהחמין יצא טעים ע"פ המתכון יש להשתמש בסיר חשמלי ולהפעילו על מקסימום חום במשך 6 השעות הראשונות ואח"כ למשך הלילה על חום נמוך.רצוי להתחיל את ההכנה בשעה 16:00-17:00 על מנת שהחמין יהיה מוכן לצהרי יום המחרת.
-
02.
מרתיחים את החומוס יחד עם השעועית פעמיים לפחות ולשפוך את התכולה לאחר שטיפה לסיר החשמלי.
-
03.
מוסיפים את כוס השמן לסיר, 2 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות גדושות של מרק עוף, את כפית המלח, כפית הפלפל השחור, חצי כפית הכמון ואת 14 הכפות של הסוכר החום על השעועית.
-
04.
מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד של השעועית והחומוס יחד עם המצרכים שנוספו.
-
05.
מיישרים בתחתית הסיר את השעועית והחומוס ואז לפזר את 8 שיני השום בצורה אחידה על התערובת.
-
06.
לוקחים את הבצל השלם לאחר קילוף השכבות העליונות ולשים אותו על התערובת באחת מדפנות הסיר.
-
07.
מפזרים את חתיכות הבשר על התערובת
-
08.
לוקחים את החיטה, לשטוף אותה ולעטוף אותה בשקית האפיה, את השקית יחד עם החיטה יש להניח על תערובת גרגירי החומוס והחיטה באחת מדפנות הסיר.
-
09.
מפזרים את תפוחי האדמה מעל הבשר.
-
10.
מוספים את הביצים כפי שהם על תפוחי האדמה.
-
11.
מרתיחים קומקום שלם עם מים ולצקת את המים הרותחים על התערובת עד לשפה העליונה של הסיר ולכיסוי הביצים.
-
12.
משאירים את הסיר על מקסימום חום כ-6 שעות עד לאידוי חלקי של המים ולאחר מכן להעביר אותו למצב Low.
-
13.
עם העברה למצב Low לוקחים את הג'חנון האפוי (מוכן מהקופסה) ולחלק 4 יחידות ג'חנון ל-4 חתיכות קטנות ומפזרים אותם מעל הביצים ובסמוך להם.
-
14.
בשעות הבוקר המוקדמות בודקים את כמות המים בסיר, ובמידת הצורך מוסיפים כוס מים רותחים.
-
15.
הערה: החמין לא צריך להיות ספוג במים אך גם לא יבש מדי