חמין מיוחד - מתכון טעים להפליא | השף הלבן

חמין מיוחד

מתלבטים מה להכין לשבת בצהריים? השף הלבן מציע לכם מתכון לחמין מיוחד!

מאת: שלי מחרז
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
חמין מיוחד

המרכיבים למתאים ל-8 סועדים:

  • 1 שקית אפיה
  • 1/2 קילו בשר לחמין (חתוך לחתיכות קטנות)
  • 16-18 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 כוס חומוס גרגירים
  • 1 כוס שעועית מעורבת
  • 1 בצל
  • 8 שיני שום
  • 8 ביצים
  • 1 חבילה ג'חנון אפוי (מוכן)
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 14 כפות גדושות של סוכר חום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כוס חיטה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הקדמה: על מנת שהחמין יצא טעים ע"פ המתכון יש להשתמש בסיר חשמלי ולהפעילו על מקסימום חום במשך 6 השעות הראשונות ואח"כ למשך הלילה על חום נמוך.רצוי להתחיל את ההכנה בשעה 16:00-17:00 על מנת שהחמין יהיה מוכן לצהרי יום המחרת.

  • 02.

    מרתיחים את החומוס יחד עם השעועית פעמיים לפחות ולשפוך את התכולה לאחר שטיפה לסיר החשמלי.

  • 03.

    מוסיפים את כוס השמן לסיר, 2 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות גדושות של מרק עוף, את כפית המלח, כפית הפלפל השחור, חצי כפית הכמון ואת 14 הכפות של הסוכר החום על השעועית.

  • 04.

    מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד של השעועית והחומוס יחד עם המצרכים שנוספו.

  • 05.

    מיישרים בתחתית הסיר את השעועית והחומוס ואז לפזר את 8 שיני השום בצורה אחידה על התערובת.

  • 06.

    לוקחים את הבצל השלם לאחר קילוף השכבות העליונות ולשים אותו על התערובת באחת מדפנות הסיר.

  • 07.

    מפזרים את חתיכות הבשר על התערובת

  • 08.

    לוקחים את החיטה, לשטוף אותה ולעטוף אותה בשקית האפיה, את השקית יחד עם החיטה יש להניח על תערובת גרגירי החומוס והחיטה באחת מדפנות הסיר.

  • 09.

    מפזרים את תפוחי האדמה מעל הבשר.

  • 10.

    מוספים את הביצים כפי שהם על תפוחי האדמה.

  • 11.

     מרתיחים קומקום שלם עם מים ולצקת את המים הרותחים על התערובת עד לשפה העליונה של הסיר ולכיסוי הביצים.

  • 12.

    משאירים את הסיר על מקסימום חום כ-6 שעות עד לאידוי חלקי של המים ולאחר מכן להעביר אותו למצב Low.

  • 13.

     עם העברה למצב Low לוקחים את הג'חנון האפוי (מוכן מהקופסה) ולחלק 4 יחידות ג'חנון ל-4 חתיכות קטנות ומפזרים אותם מעל הביצים ובסמוך להם.

  • 14.

     בשעות הבוקר המוקדמות בודקים את כמות המים בסיר, ובמידת הצורך מוסיפים כוס מים רותחים.

  • 15.

    הערה: החמין לא צריך להיות ספוג במים אך גם לא יבש מדי

הכנת? כאן מדרגים
(336)