פאי ברוקולי וגבינת עיזים
מחפשים מתכון טעים ועשיר בירקות? בואו לנסות את הפשטידה הזאת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- כוס וחצי קמח מלא
- 100 גרם חמאת תנובה קרה
- 300 גרם ברוקולי טרי
- שמנת לבישול של"השף הלבן" (מיכל 250 מ"ל)
- 4 ביצים
- גבינת פרומעז "תנובה"
- עגבניות שרי
- מלח
- פלפל
- תימין
- קצח
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים במעבד מזון את הקמח, החמאה, קורט מלח וביצה אחת, במשך כחצי דקה-דקה. כשהבצק מוכן, שמים בשקית סנדביץ במקרר לכשעה.
-
02.
מחלקים את הברוקולי לתפרחות ומבשלים את במים עם מלח, כחצי שעה עד שהוא רך.
-
03.
מקציפים את הביצים במיקסר עד שהם תפוחות ובהירות, מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל וטימין.
-
04.
מרדדים את הבצק – כך שיהיה מעט גדול יותר מתבנית הפאי. מעבירים לתבנית פאי משומנת.
-
05.
מסדרים את תפרחות הברוקולי במרכז התבנית, ומוסיפים את בלילת הביצים. מסדרים בהיקף של הפאי את עגבניות השרי ופרוסות מגבינת העיזים, מפזרים מעט קצח.
-
06.
אופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים