מתכון פאי ברוקולי וגבינת עיזים | השף הלבן

פאי ברוקולי וגבינת עיזים

מחפשים מתכון טעים ועשיר בירקות? בואו לנסות את הפשטידה הזאת

מאת: רוני נהיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי ברוקולי וגבינת עיזים

המרכיבים ל8 מנות:

  • כוס וחצי קמח מלא
  • 100 גרם חמאת תנובה קרה
  • 300 גרם ברוקולי טרי
  • שמנת לבישול של"השף הלבן" (מיכל 250 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • גבינת פרומעז "תנובה"
  • עגבניות שרי
  • מלח
  • פלפל
  • תימין
  • קצח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים במעבד מזון את הקמח, החמאה, קורט מלח וביצה אחת, במשך כחצי דקה-דקה. כשהבצק מוכן, שמים בשקית סנדביץ במקרר לכשעה.

  • 02.

    מחלקים את הברוקולי לתפרחות ומבשלים את במים עם מלח, כחצי שעה עד שהוא רך.

  • 03.

    מקציפים את הביצים במיקסר עד שהם תפוחות ובהירות, מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל וטימין.

  • 04.

    מרדדים את הבצק – כך שיהיה מעט גדול יותר מתבנית הפאי. מעבירים לתבנית פאי משומנת.

  • 05.

    מסדרים את תפרחות הברוקולי במרכז התבנית, ומוסיפים את בלילת הביצים. מסדרים בהיקף של הפאי את עגבניות השרי ופרוסות מגבינת העיזים, מפזרים מעט קצח.

  • 06.

    אופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(500)