מתכון עוגת בחושה עם קרמל ואגוזי פקאן | השף הלבן

עוגת בחושה עם קרמל ואגוזי פקאן

עוגה בחושה חמאתית ועשירה עם אגוזי פקאן וטופי קרמל שמעניק לה טעם עשיר ומתוק

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת בחושה עם קרמל ואגוזי פקאן

המרכיבים ל 3 תבניות אינגליש קייק:

להכנת הטופי קרמל
  • 150 גרם סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הבלן
  • 1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה
להכנת העוגה
  • 2 חבילות (סה"כ 200 גרם) חמאה רכה
  • 140 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 350 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 5 גרם סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 170 מ"ל רוויון
  • 80 מ"ל חלב
  • 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:  הכנת הטופי קרמל

  • 02.

    ממיסים סוכר עם 5 כפות מים עד לקבלת קרמל זהוב.

  • 03.

    מרתיחים שמנת מתוקה עם קמצוץ מלח, יוצקים לתוך הקרמל בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.

  • 04.

    בוחשים פנימה חמאה ומסירים מהאש. מצננים קלות. להכנת העוגה

  • 05.

    מקציפים חמאה וסוכר לקציפה תפוחה ואוורירית.

  • 06.

    מוסיפים ביצים, אחת – אחת, עד שהן נבלעות בתערובת.

  • 07.

    מערבבים חלב ורוויון.

  • 08.

    מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

  • 09.

    מוסיפים לסירוגין (תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה) את שתי התערובות אל קציפת החמאה, עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 10.

    בוחשים ½ מהטופי אל תוך בלילת העוגה יחד עם האגוזים.

  • 11.

    מיתר הקרמל יוצרים כמה "שלוליות" עם כף מעל העוגה ומערבבים קלות בסכין ליצירת מראה שיש.

  • 12.

    אופים בתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(191)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.