מתכון לעוגת גבינה פסיפלורה
הגולשת ליאת אלמוג משתפת אותנו במתכון לעוגת גבינה יפיפיה לחג

המרכיבים ל עוגה אחת:
- 1 כוס מחית פסיפלורה טרייה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות סוכר וניל
- 1 כפית אבקת ג'לטין
- 2 כפות מים
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפות קורנפלור
- גבינה לבנה 9% - 750 גרם
- גבינת שמנת בטעם טבעי 5%
- קליפת לימון מגורדת
- מיץ מחצי לימון
- קופסת פודינג וניל
- 3 כפות קמח תופח
- קורט מלח
- כוס סוכר
- כף תמצית וניל
- 1/3 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 1 כוס גדולה של קמח
- 1 חלמון ביצה
- מעט קליפת לימון מגורדת
- כפית תמצית וניל
- שליש כוס סוכר
- 75 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת בסיס העוגה:
-
02.
מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים לבסיס, עד ליצירת בצק במרקם פירורי.
-
03.
משטחים הבצק בתבנית עגולה ואופים בחום 175 מעלות עד לקבלת גוון זהוב. אופן הכנת מילוי העוגה:
-
04.
מחממים תנור מראש לחום 170 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
-
05.
מפרידים את הביצים ומקציפים חלבונים, כשהקצף מלבין מוסיפים קורנפלור ו-2/3 כוס סוכר , מקציפים עד ליצירת קצף עמיד.
-
06.
בקערה נפרדת: מקציפים חלמונים עם 1/3 כוס סוכר, תמצית וניל, גבינות, פודינג, קליפת לימון ומיץ לימון עד לקצף אחיד ומוסיפים שמנת מתוקה
-
07.
מערבבים את הקמח התופח עם המלח ולהוסיף לתערובת הגבינות.
-
08.
מקפלים את תערובת הגבינות לתוך החלבונים
-
09.
שופכים את כל התכולה על הבסיס ואופים בטמפ' של 170 מעלות למשך רבע שעה. בהמשך מורידים ל-125 מעלות למשך שעה וחצי. הכנת הציפוי:
-
10.
מערבבים את הפסיפלורה עם אבקת הסוכר.
-
11.
מערבבים את אבקת הג'לטין עם המים ומחממים התערובת בתוך כלי עם מים חמים עד שאין גושים והמרקם חלק.
-
12.
מוסיפים הג'לטין לפסיפלורה מערבבים ויוצקים על העוגה לאחר שהתקררה. לסיום מכניסים את העוגה למקרר למשך הלילה.