לחם שיפון סקנדינבי ללא שמרים
זהו מתכון לחם השיפון הקל ביותר להכנה המוכר לנו, הכנתו והקצב שבו הוא נזלל מהירים להפליא
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל לחם שטוח, דמוי פיצה 10 מנות:
- 2 כוסות קמח שיפון
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב
- 1 כף גדושה דבש
- 2 כפות שמן צמחי
- קמח תירס, לקימוח התבנית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני -גבוה [190 צ,] משמנים תבנית פיצה או תבנית אפייה שטוחה, ומקמחים בקמח התירס.
-
02.
שמים בקערה גדולה את הקמח השיפון, אבקת האפייה והמלח.
-
03.
מוסיפים את החלב, הדבש והשמן ובוחשים היטב. מתקבלת בלילה רכה מאוד ודביקה.
-
04.
בעזרת כף יוצקים על התבנית את הבלילה ברווחים, משטחים בעדינות בכפות-ידיים רטובות את הבלילה לעיגול דק ככל האפשר בקוטר 35-30 ס"מ דוקרים את העיגול מספר פעמים במזלג.
-
05.
אופים 15 דקות, או עד שהלחם משחים.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים 5 דקות וחותכים למשולשים. מגישים חם ומרוח בחמאה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים