עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון אפויה

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24 ס"מ:
- לשכבת הבראוניז:
- 230 גרם שוקולד מריר 58%
- 130 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 3 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כפית נס קפה
- 1 כפית אבקת אפיה
- לשכבת הגבינה:
- 450 גרם גבינת נפוליאון 16%
- 2 שמנת חמוצה "תנובה"
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
- 
								01.
								שכבת הבראוניז: 
- 
								02.
								המיסו את השוקולד והחמאה, במיקרוגל, בפולסים קצרים של 30 שניות. 
- 
								03.
								הקציפו את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה. 
- 
								04.
								הוסיפו אל מסת הביצים את השוקולד והמחאה המומסים והמשיכו לערבב. 
- 
								05.
								בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח המנופה, אבקת האפייה והנס קפה. 
- 
								06.
								הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את תערובת הקמח. המשיכו לערבב מעט לאיחוד, והפסיקו את פעילות המיקסר. 
- 
								07.
								שמנו מעט את תבנית האפייה ושיפכו פנימה את מסת הבראוניז. 
- 
								08.
								אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקותובתום האפייה מוצאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כ-10 דקות. טיימר מופעל
- 
								09.
								שכבת הגבינה: 
- 
								10.
								במיקסר עם וו הגיטרה מערבבים ביחד את כל המרכיבים. 
- 
								11.
								שופכים את מסת הגבינה מעל שכבת הבראוניז, לאחר שהתקררה מעט, ומיישריםאת פני הגבינה. 
- 
								12.
								מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים -20 דקות לאחריהןמנמיכים את חום התנור ל- 120 מעלות ואופים טיימר מופעל
- 
								13.
								עוד 40 דקות(העוגה צריכה להיות יציבה בדפנות ומעט רוטטת במרכזה) טיימר מופעל
- 
								14.
								הכניסו את העוגה לצינון בטמפ' החדר ולאחר מכן העבירו אותה למקרר למשך הלילה. העוגה הכי טעימה ביום למחרת! 
- 
								15.
								ניתן לקשט את העוגה במעט שוקולד מומס 
 
									

