מתכון קינוח בננות בפילו | השף הלבן

קינוח בננות בפילו

בננה סרפרייז

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח בננות בפילו

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 מכל שמנת להקצפה  32% מסדרת השף הלבן
  • 3 בננות בינוניות
  • 1 חבילת בצק פילו מופשר ומוכן לעבודה (כ- 1/2 ק"ג)
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 0.5 כף קורנפלור
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות סוכר
  • 50 גרם שוקולד צ’יפ או צימוקים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כפית סוכר וניל או מקל וניל מפורר
  • מיץ מ- 0.5 לימון או מיץ לימון סחוט מבקבוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    משטחים את גליונות בצק הפילו, חותכים למלבנים בגודל של כ- 22X15 ס"מ ומכסים אותם במגבת לחה כדי למנוע יבוש של הבצק.

  • 02.

    פורסים את הבננות לעיגולים ומניחים בקערה. יוצקים עליהן מיץ לימון למניעת השחרה. מוסיפים את הקורנפלור, השוקולד צ’יפ, הוניל והסוכר. מערבבים בעדינות מבלי למעוך את הבננות.

  • 03.

    לוקחים 3-2 דפי פילו חתוכים אחד על גבי השני ומושחים אותם בחמאה המומסת.

  • 04.

    מניחים את מילוי הבננות לאורך הדף ומגלגלים לצורת גליל (לא להדק). את הקצוות מקפלים כלפי מטה. כדאי לדקור בקיסם את חלקו העליון של הגליל על מנת לאפשר לאוויר לצאת.

  • 05.

    מניחים בתבנית אפייה משומנת ומורחים בביצה.

  • 06.

    מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות ואופים עד קבלת צבע זהוב.

  • 07.

    מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד קבלת קצף אוורירי וקל.

  • 08.

    מוציאים את הבננות לכלי הגשה אישי ויוצקים מעל כמות נדיבה של קצף. אפשר לקשט בקינמון או בקקאו. הערה: במידה ורוצים להמתיק את המנה אפשר לפזר סוכר בין עלי בצק הפילו.

הכנת? כאן מדרגים
(57)