עוגת שמרים במילוי פרג - טעימה וממכרת | השף הלבן

עוגת שמרים במילוי פרג

עוגת שמרים עם פרג טעימה ומתאימה גם כקינוח לחג הפורים.

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שמרים במילוי פרג
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל20 פרוסות / 2 תבניות אינגליש קייק:

לבצק:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה, חתוכה לקוביות
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 כפות חלב "תנובה"
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
למלית פרג:
  • 180 מ"ל (2/3 כוס) חלב 3% שומן "תנובה"
  • קורט מלח
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 75 גרם חמאת "תנובה"
  • 60 גרם (3 כפות) סילאן
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזים קצוצים
  • 200 גרם (2 כוסות) פרג טחון טרי
  • ביצה טרופה לזיגוג לפני האפייה
לסירופ סוכר:
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 1 כף ברנדי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, חמאה, סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, חלב, מלח ווניל ולשים במשך כ-13-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מכוסה במגבת לחה להתפחה במשך כ- 2-1 שעות או עד להכפלת הנפח.

  • 03.

    מלית פרג: בסיר בינוני מניחים חלב, מלח, סוכר, וניל, חמאה וסילאן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

  • 04.

    מסירים מהאש ומוסיפים פנימה אגוזים קצוצים ופרג. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

  • 05.

    מצננים את התערובת לחלוטין.

  • 06.

    מחלקים את הבצק התפוח ל - 2 חלקים.

  • 07.

    על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

  • 08.

    מורחים מחצית מכמות המלית ומיישרים בשכבה אחידה ודקה.

  • 09.

    מגלגלים לרולדה הדוקה.

  • 10.

    חוצים את הרולדה לאורכה ויוצרים מ - 2 החלקים צורת בורג. מניחים את הבורג בתוך תבנית אפייה משומנת.

  • 11.

    חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.

  • 12.

    מתפיחים את העוגות במשך כ - 1 שעה בטמפרטורת החדר, או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

  • 13.

    מחממים תנור ל - 165 מעלות.

  • 14.

    מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות ואופים במשך כ-35-30 דקות עד להזהבה עמוקה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 15.

    סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הסירופ עוד כ- 2-1 דקות.

    טיימר מופעל
    00:01:00
  • 16.

    מברישים את העוגות המוכנות בסירופ ומגישים בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(609)