סופלה שוקולד שכולם אוהבים
מחפשים מתכון לקינוח מהיר, טעים וקל להכנה? מתכון סופלה שוקולד שכולם אוהבים בפחות מחצי שעה של עבודה. מושלם לאירוח ובסיום כל ארוחה!
המרכיבים ל12 מנות:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה של השף הלבן
- 2/3 כוס (150 מ"ל) חלב
- 2 ביצים
- 200 גרם ביסקויטים פתי-בר
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
למלית: שוברים את השוקולד לקוביות קטנות וממיסים במיקרוגל כחצי דקה. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שכל הגושים ייעלמו. משהים לצינון בטמפרטורת החדר .
-
02.
לעוגה: שמים את השוקולד, השמנת והחלב בסיר בינוני ומחממים עד שהשוקולד יימס והתערובת תיהיה אחידה. מסירים מהאש. מוסיפים את הביצים ופירורי הביסקויטים ומערבבים היטב.
-
03.
מכסים את הסיר בנילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
-
04.
משמנים תבניות סופלה אישיות או תבניות מאפינס. ממלאים בעיסה עד למחצית מגובה הדופן, ושמים במרכזה של כל מנה כפית גדושה מהמלית. מכסים בעוד כף של העיסה ואופים במשך 30-20 דקות על חום בינוני של 150 מעלות.
טיימר מופעל
-
05.
מקררים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיימר מופעל