רולדת קצפת ושוקולד
רולדת קצפת ושוקולד טעימה ביותר, מתכון מתוק לפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 5 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 כפית תמצית רום
לקרם :
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 חבילת שוקולד לבן
לקישוט :
- שוקולד מריר מגורר
- דובדבנים מסוכרים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש תנור לחום של 170 מעלות.
-
02.
מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
-
03.
מוסיפים שקדים טחונים, אבקת אפייה ותמצית רום.
-
04.
מקציפים חלבונים. מערבבים את 2 העיסות בעדינות. מוזגים את התערובת לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים מן התנור, מגלגלים לרולדה ומצננים.
-
06.
מכינים את הקרם : במיקרו ממיסים 1/2 חבילת שוקולד לבן ומצננים. מקציפים 2 שמנת מתוקה עם סוכר עד לקצף יציב. מערבבים יחד עם השוקולד הלבן בתנועות קיפול. פותחים את הרולדה וממלאים בקרם. מגלגלים אותה חזרה ומצפים בקרם גם מבחוץ.
-
07.
לקישוט מגררים שוקולד מריר לאורך הרולדה ומקשטים בדובדבנים.
-
08.
מכניסים למקרר למספר שעות להתייצבות.
הכנת? כאן מדרגים