מרק תפוחי אדמה חלבי
מנה ראשונה קלאסית לארוחת ערב בלילות החורף הקרים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 עלי דפנה
- קורט מלח
- 30 גרם חמאת "תנובה"
- כף קמח לבן
- כוס חלב תנובה
- גביע אשל תנובה
- שמיר קצוץ
- 6 כוסות ציר ירקות או מים
- מעט מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר את תפוחי האדמה עם עלי הדפנה וקורט מלח, מוסיפים מים רק עד כיסוי תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
-
02.
במקביל, ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב בהדרגה וטורפים לרביכה חלקה. אם הרביכה סמיכה מדי מוסיפים לה גם מציר הירקות או ממי הבישול של תפוחי האדמה.
-
03.
מעבירים את הרביכה החמה אל תוך סיר תפוחי האדמה, מוסיפים ציר ירקות או מים, מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
-
04.
בינתיים קוצצים שמיר לפי הטעם, מערבבים עם האשל ומוסיפים לתערובת קצת מנוזלי המרק החמים. מוסיפים את התערובת אל סיר המרק ומערבבים היטב. מתבלים במעט מיץ לימון.
-
05.
מגישים חם או קר.
הכנת? כאן מדרגים