מתכון מרק קרם כרובית וגזר בעיטור צ'יפס קישוא | השף הלבן

מרק קרם כרובית וגזר בעיטור צ'יפס קישוא

מרק ירקות חלבי למנות ראשונות ולימי החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק קרם כרובית וגזר בעיטור צ'יפס קישוא

המרכיבים ל4 מנות:

  • ראש בינוני של כרובית, נקי ומפורק לפרחים גדולים
  • 4 גזרים בינוניים
  • 2 קישואים בינוניים
  • כף בצל מטוגן
  • שן שום חצויה לאורכה
  • כוס וחצי חלב
  • כוס וחצי מים
  • חצי כוס שמנת
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • 2 כפות שמן סויה
  • 3 ענפי כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני מניחים את הכרובית,שני גזרים חתוכים לקוביות גדולות, השום, הבצל ומעל יוצקים את המים, השמנת והחלב.

  • 02.

    מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

  • 03.

    מבשלים למשך 25 דקות עד לריכוך הירקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מתבלים במלח , פלפל לבן וקורט אגוז מוסקט.

  • 05.

    טוחנים את המרק ובמידת הצורך מוסיפים חלב או מים עד לקבלת מרקם קטיפתי.

  • 06.

    הקישואים ושני הגזרים שנותרו קולפים וחותכים לצורת גפרורים דקים (גו'ליאן). מייבשים על נייר מגבת ל-10 דקות .

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    במחבת, מחממים היטב את השמן ומוסיפים בבת אחת את כל גפרורי הגזר. מערבבים קלות עד קבלת גוון זהוב ומוציאים לנייר מגבת.

  • 08.

    מחממים שוב את השמן ומטגנים גם את הקישואים.  

הכנת? כאן מדרגים
(153)