מרק קרם כרובית וגזר בעיטור צ'יפס קישוא
מרק ירקות חלבי למנות ראשונות ולימי החורף הקרים
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- ראש בינוני של כרובית, נקי ומפורק לפרחים גדולים
- 4 גזרים בינוניים
- 2 קישואים בינוניים
- כף בצל מטוגן
- שן שום חצויה לאורכה
- כוס וחצי חלב
- כוס וחצי מים
- חצי כוס שמנת
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
- 2 כפות שמן סויה
- 3 ענפי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מניחים את הכרובית,שני גזרים חתוכים לקוביות גדולות, השום, הבצל ומעל יוצקים את המים, השמנת והחלב.
-
02.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
-
03.
מבשלים למשך 25 דקות עד לריכוך הירקות.
טיימר מופעל
-
04.
מתבלים במלח , פלפל לבן וקורט אגוז מוסקט.
-
05.
טוחנים את המרק ובמידת הצורך מוסיפים חלב או מים עד לקבלת מרקם קטיפתי.
-
06.
הקישואים ושני הגזרים שנותרו קולפים וחותכים לצורת גפרורים דקים (גו'ליאן). מייבשים על נייר מגבת ל-10 דקות .
טיימר מופעל
-
07.
במחבת, מחממים היטב את השמן ומוסיפים בבת אחת את כל גפרורי הגזר. מערבבים קלות עד קבלת גוון זהוב ומוציאים לנייר מגבת.
-
08.
מחממים שוב את השמן ומטגנים גם את הקישואים.
הכנת? כאן מדרגים