קלצונה כזה עוד לא אכלתם - מתכון מושלם לקלצונה גבינות | השף הלבן

קלצונה גבינות

הקלצונה הוא מאפה איטלקי שממולא בדברים טובים. הפעם קבלו מתכון קל וטעים במיוחד לקלצונה ממולא בגבינת כנען

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קלצונה גבינות

המרכיבים ל8-6:

חומרים לבצק:
  • 600 גרם קמח
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1/4 ליטר מים פושרים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט סוכר
למילוי:
  • 500 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה "בטעם של פעם" של תנובה
  • 3 כפות פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
  • 1 ביצה
  • כף טימין טרי
  • 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית – אוליביה
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את הקמח לקערה גדולה ויוצרים גומה, שבתוכה מניחים את השמרים ומעט מהמים. ממתינים 10 דקות עד תפיחת השמרים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים את המים ומתחילים לעבד לבצק (רצוי בשלב ראשון לעבוד עם כף עץ). תוך כדי לישה מוסיפים את השמן והתבלינים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

  • 03.

    משמנים את הבצק ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מעבדים שנית את הבצק ומחלקים אותו ל- 8-6 כדורים. מורחים כל כדור בשמן זית ומתפיחים שוב למשך 30 דקות, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מכניסים לקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים היטב.

  • 06.

    פותחים את כדורי הבצק למעין פיתה בקוטר 20 ס"מ. מניחים במרכז הבצק 4 כפות של המילוי (מקפידים שיישארו שוליים נקיים) וסוגרים את הבצק לצורת חצי ירח.

  • 07.

    מניחים את הקלצונה על נייר אפייה, מברישים במעט שמן זית, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.   מומלץ למרוח מעט מים על שולי הבצק כדי שההדבקה תהיה חזקה. יש להדק היטב.  

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(198)