מתכון לעוגת גבינה קרה בטעם שוקולד לבן
שילוב מענג בין עוגת גבינה קרה, פודינג בטעם שוקולד לבן ובין כדורי שוקולד, מנה אחרונה מרשימה לחג
המרכיבים ל8 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
- מיכל וחצי שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
- 1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן
- 500 גרם גבינה לבנה תנובה
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס חלב תנובה
- 7 גרם ג'לטין
- רבע כוס מים רתחים
- 150 גרם חמאה
- 250 גרם פתי בר
- 100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
- 70 גרם פתי בר
- חצי מיכל שמנת מתוקה השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
לכדורי שוקולד: לחמם את השמנת בסיר עד סף רתיחה( לא להרתיח), להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד המריר, לערבב היטב עד שהתערובת אחידה, להוסיף את פירורי הפתי בר, לערבב את כל העיסה עד שתהיה אחידה.
-
02.
ליצור מהעיסה כדורים, לאחסן במקרר.
-
03.
הכנת הבסיס: לרסק את הפתי בר לתערובת פירורים.
-
04.
להמיס את החמאה, להוסיף את הפתי בר ולערבב.
-
05.
לצקת בתבנית 24 ולהדק.
-
06.
למלית: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
-
07.
בקערה אחרת לערבב חלב סוכר וגבינה למשך כ-3 דקות במהירות בינונית. להוסיף את האיסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן ולערבל לתערובת חלקה.
טיימר מופעל
-
08.
להמיס היטב את הג'לטין עם המים הרותחים ולערבב שלא יהיו גושים.
-
09.
להוסיף את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה.
-
10.
לצקת את תערובת הגבינה בתנועת עטיפה לקצפת המתוקה שהקצפנו. לערבב בזהירות, לקרר.
-
11.
הרכבת העוגה: מפזרים על הבסיס של הפתי בר מחצית מכמות כדורי השוקולד, לצקת מחצית מהקרם, לפזר מעל כמה כדורי שוקולד.
-
12.
להקפיא למשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
13.
להוציא מהמקפיא ולצקת את המחצית השניה של כמות הקרם.
-
14.
לקרר למשך 5 שעות לפחות.
-
15.
בהגשה: לחתוך חתיכת עוגה, לפזר אבקת קקאו, ניתן לקשט בכדור שוקולד.