מתכון גלידה ביתית מארבעה מרכיבים | השף הלבן

גלידה ביתית מארבעה מרכיבים

אין כמו מנת גלידה איכותית בקיץ – מתכון קליל לגלידה ביתית מארבעה מרכיבים, שתוכלו לשדרג לטעמים שונים כמו שוקולד, אגוזים או ריבת חלב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלידה ביתית מארבעה מרכיבים

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 3 כוסות חלב 3%
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)לא חייב
  • 1 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

  • 02.

    מוסיפים את השמנת ומערבבים ידנית.

  • 03.

    מכניסים את התערובת לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ, ושמים במקפיא.

  • 04.

    כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, מערבבים אותה שוב במיקסר. מכניסים שוב לתבנית, משטחים אותה ומחזירים שוב למקפיא. אחרי 4-3 שעות הגלידה מוכנה.

  • 05.

    התוספות לטעמים השונים: לגלידת שוקולד, הוסיפו 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול). לגלידת אגוזים, הוסיפו 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים. לגלידת ריבת חלב, הוסיפו 100 גרם ריבת חלב. לגלידת וניל עם עוגיות, הוסיפו 150 גרם עוגיות שבורות. לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, הוסיפו 50 גרם שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).  

הכנת? כאן מדרגים
(281)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.