מתכון מרק בצל ופטריות קטיפתי | השף הלבן

מרק בצל ופטריות קטיפתי

מרק טעים ומפנק, המשלב את הטעמים הביתיים של מרק בצל ופטריות עם שמנת להעשרת המרק.

מאת: תמי סירקיס-אקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בצל ופטריות  קטיפתי

המרכיבים ל8 מנות:

  • 2-3 שיני שום
  • 1/2 ק"ג פטריות טריות מעורבות (שמפיניון או פורטבלו) חתוכות גס
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • קורט אגוז מוסקט טרי
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה מסדרת השף הלבן
  • קרוטונים
  • 1/2 כוס עלי שמיר קצוצים
  • 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס לטבעות
  • 1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה

  • 02.

    בסיר גדול, מטגנים את הבצל והשום בשמן זית למשך כ-10 דקות, עד להזהבה. מערבבים מדי פעם, נמנעים מחריכה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים, עד שהפטריות מפיצות ריח נעים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר פלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט טחון. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את המים ומבשלים עד סף הרתיחה למשך כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את הקצפת ומעט שמיר קצוץ. מבשלים עוד דקה או שתיים.

  • 05.

    מגישים את המרק עם קרוטונים ועלי שמיר קצוצים.  

הכנת? כאן מדרגים
(822)