מתכון ארטישוקים צלויים במחבת | השף הלבן

ארטישוקים צלויים במחבת

מנה ראשונה קלאסית לפתיחת התיאבון שמייצרת ציפיות גבוהות למנות הבאות

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארטישוקים צלויים במחבת

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 שקית לבבות ארטישוק של סנפרוסט
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
  • מלח ים, לפי הטעם
  • ½ 1 כוסות יין לבן יבש
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 כפות עלי שמיר קצוצים דק
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים דק
  • חופן פיסטוקים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עמוקה עם שמן הזית מעל להבה בינונית.

  • 02.

    ברתיחת השמן , מניחים את לבבות הארטישוק כך שחלקם הקעור פונה כלפי מטה ומטגנים מספר דקות.

  • 03.

    מוסיפים את שיני השום הכתושות, מתבלים במלח ומטגנים את לבבות הארטישוק מספר דקות מבלי לערבב.

  • 04.

    מוסיפים את היין הלבן, מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה עדינה מבלי לערבב 25-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    מסירים את המכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים את הארטישוקים עד שרוב היין התאדה, כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מפזרים מעל את הפיסטוקים הקלויים, עלי הפטרוזיליה, שמיר ונענע ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(625)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.