עוגת ביסקוויטים – קלילה ופשוטה להכנה | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים להכנה עם הילדים

מתכון פשוט לעוגה שכולנו אוהבים: עוגת ביסקוויטים קלילה להכנה שלא תדרוש מכם יותר מ-20 דקות של עבודה. תתחילו להכין וגם הילדים ישמחו לעזור

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת ביסקוויטים

המרכיבים ל12 מנות/תבנית מלבנית בגודל 30X20 ס"מ:

  • 2 חבילות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל/ וניל עוגיות / מוס אינסטנט שוקולד
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 כוסות חלב קר / מים קרים + 2 כוסות חלב רותח / מים רותחים
  • חבילה גדולה של ביסקוויטים פתי בר
  • 2 כפות אבקת שוקו או אבקת קפה נמס, לפי הטעם
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • בגירסה למבוגרים ניתן להוסיף מעט ברנדי או וויסקי לחלב/למים החמים

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר טורפים את 2 חבילות הפודינג, 2 מיכלי השמנת המתוקה ו-2 כוסות חלב קר מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים לאט לפי קצב הסמכת הקרם שבקערה 

  • 02.

    לאחר שהקרם מתייצב, מחלקים את הכמות לשישה חלקים שווים

  • 03.

    לקערת מרק רחבה מוסיפים 2 כפות שטוחות של אבקת קפה נמס או אבקת שוקו 

  • 04.

    יוצקים מעל 2 כוסות חלב/מים רותחים.

  • 05.

    מניחים ביסקוויט אחד בחלב הרותח ובעזרת 2 מזלגות מוציאים מיד (לפני שהביסקוויט מתפורר) לתבנית פיירקס מרובעת או מלבנית בעלת שוליים גבוהים. כך מסדרים את הביסקוויטים אחד ליד השני בצורה צמודה כשכבה דחוסה המכסה את תחתית התבנית

  • 06.

    מורחים 1/6 מכמות הקרם מעל שכבת הביסקוויטים, מומלץ למרוח בזהירות כדי שהביסקוויטים לא יזוזו או יקרעו

  • 07.

    יוצרים באותו האופן עוד 5 שכבות ומסיימים עם שכבת קרם

  • 08.

    עם פומפיה, מגרדים מהשוקולד שכבה דקה ואחידה מעל העוגה

  • 09.

    מכסים ומכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות הנה גם מתכון לעוגת ביסקוויטים ושוקולד לבן  

הכנת? כאן מדרגים
(1647)