עוגת ביסקוויטים להכנה עם הילדים
מתכון פשוט לעוגה שכולנו אוהבים: עוגת ביסקוויטים קלילה להכנה שלא תדרוש מכם יותר מ-20 דקות של עבודה. תתחילו להכין וגם הילדים ישמחו לעזור
המרכיבים ל12 מנות/תבנית מלבנית בגודל 30X20 ס"מ:
- 2 חבילות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל/ וניל עוגיות / מוס אינסטנט שוקולד
- 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 2 כוסות חלב קר / מים קרים + 2 כוסות חלב רותח / מים רותחים
- חבילה גדולה של ביסקוויטים פתי בר
- 2 כפות אבקת שוקו או אבקת קפה נמס, לפי הטעם
- 50 גרם שוקולד מריר
- בגירסה למבוגרים ניתן להוסיף מעט ברנדי או וויסקי לחלב/למים החמים
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר טורפים את 2 חבילות הפודינג, 2 מיכלי השמנת המתוקה ו-2 כוסות חלב קר מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים לאט לפי קצב הסמכת הקרם שבקערה
-
02.
לאחר שהקרם מתייצב, מחלקים את הכמות לשישה חלקים שווים
-
03.
לקערת מרק רחבה מוסיפים 2 כפות שטוחות של אבקת קפה נמס או אבקת שוקו
-
04.
יוצקים מעל 2 כוסות חלב/מים רותחים.
-
05.
מניחים ביסקוויט אחד בחלב הרותח ובעזרת 2 מזלגות מוציאים מיד (לפני שהביסקוויט מתפורר) לתבנית פיירקס מרובעת או מלבנית בעלת שוליים גבוהים. כך מסדרים את הביסקוויטים אחד ליד השני בצורה צמודה כשכבה דחוסה המכסה את תחתית התבנית
-
06.
מורחים 1/6 מכמות הקרם מעל שכבת הביסקוויטים, מומלץ למרוח בזהירות כדי שהביסקוויטים לא יזוזו או יקרעו
-
07.
יוצרים באותו האופן עוד 5 שכבות ומסיימים עם שכבת קרם
-
08.
עם פומפיה, מגרדים מהשוקולד שכבה דקה ואחידה מעל העוגה
-
09.
מכסים ומכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות הנה גם מתכון לעוגת ביסקוויטים ושוקולד לבן