גראטן בטטות בשמנת
השילוב המדהים בין בטטה לשמנת ליצירת אחד הקלאסיקות מהבישול הצרפתי
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל 6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ:
- 4 בטטות קלופות
 - 50 ג' חמאה
 - 1/2 כוס פירורי לחם
 - 1/2 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
 - 1 שמנת מתוקה
 - מלח
 - פלפל
 - אגוז מוסקט
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי אצבע.
 - 
								02.
								
מורחים את החמאה בשכבה עבה על התבנית.
 - 
								03.
								
מסדרים את הבטטות כמו רעפים על גבי החמאה.
 - 
								04.
								
מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט.
 - 
								05.
								
שופכים על הכל את השמנת.
 - 
								06.
								
מפזרים מלמעלה את פירורי הלחם והגבינה המגוררת.
 - 
								07.
								
אופים כשהתבנית מכוסה בנייר כסף, כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
 - 
								08.
								
מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות.
טיימר מופעל
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

