גראטן בטטות בשמנת
השילוב המדהים בין בטטה לשמנת ליצירת אחד הקלאסיקות מהבישול הצרפתי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ:
- 4 בטטות קלופות
- 50 ג' חמאה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
- 1 שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי אצבע.
-
02.
מורחים את החמאה בשכבה עבה על התבנית.
-
03.
מסדרים את הבטטות כמו רעפים על גבי החמאה.
-
04.
מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט.
-
05.
שופכים על הכל את השמנת.
-
06.
מפזרים מלמעלה את פירורי הלחם והגבינה המגוררת.
-
07.
אופים כשהתבנית מכוסה בנייר כסף, כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
-
08.
מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים