חמין לשבת חורפית
חמין מסורתי לשבת עם כל המשפחה
המרכיבים לקערה גדולה:
- 12 תפוחי אדמה קלופים
- 6 ביצים
- נתח בשר בקר מתאים לצלי (מעדיפה נתח צלי כתף)
- שלוש כוסות אורז לבן ארוך
- 3 כוסות גרגירי חומוס (אפשר גם מקופסה)
- שלוש כוסות חיטה
- עצמות בקר (קונים אותם מוכנות לבישול מהקצב)
- 6 בצלים
- ראש שום
- שני תמרים יבשים
- כף קפה שחור
- שתי כפות דבש
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול וכבד מחממים מעט שמן.
-
02.
קוצצים שנים מהבצלים לקוביות גדולות ומטגנים מעט.
-
03.
מכניסים את קוביות הבשר לסיר, מטגנים מעט ומוציאים מהסיר.
-
04.
מעבירים לאש קטנה ושמים שלושה בצלים בסיר, ואת ראש השום.
-
05.
מניחים בסיר גם את תפוחי האדמה בסיר, מעליהם את קוביות הבשר והעצמות ומפזרים את החומוס. מכניסים שתי כפות דבש, את שני התמרים היבשים ומפזרים מעל את הקפה השחור.
-
06.
מגרדים את הבצל הנותר בפומפיה.
-
07.
בשקית קוקי אחת מכניסים את האורז, וחצי מכמות הבצל המגורר, סוגרים ועושים בשקית חורים עם מזלג, מכניסים לסיר
-
08.
בשקית קוקי שנייה מכניסים את החיטה ומה שנשאר מהבצל המגורר, סוגרים ועושים בשקית חורים עם מזלג, מכניסים לסיר.
-
09.
מפזרים מעל הכל מלח ופלפל שחור.
-
10.
מניחים את הביצים מעל כל המרכיבים שהוכנסו עד עכשיו.
-
11.
מוסיפים לתבשיל מים עד כדי כיסוי, סוגרים במכסה ומגביהים את האש עד לרתיחה אחת.
-
12.
אחרי הרתיחה מעבירים לאש הכי קטנה או לתנור לבישול כל הלילה. יש לשים לב שהנוזלים לא מתאדים במהלך הלילה, מגישים אותם כרוטב.