תבשיל צ'אך, שורשים וירוקים של אביב | השף הלבן

תבשיל צ'אך, שורשים וירוקים של אביב

מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך, מאחר שהבשר מנוקר ומוכשר

מאת: השף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל צ'אך, שורשים וירוקים של אביב

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1.5 ק"ג צ'אך עגל חתוך לקוביות גדולות של 5*5 ס"מ
  • 4 כפות שמן קנולה
  • פלפל גרוס
  • 4 ענפי טימין
  • בצל לבן גדול חתוך לקוביות
  • 5 שיני שום שלמות
  • כוס יין לבן
  • כוס וחצי ציר עגל (אפשר גם משקית או אבקה)
לירקות
  • 5 גזרים בינוניים חתוכים לאורכם
  • סלרי אמריקאי חתוך לקטעים של 5 ס"מ
  • 3 יח' בצל סגול חתוך ל-4
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 3 שורשי פטרוזיליה חצויים
  • ראש סלרי חתוך ל-8
  • שמן זית
  • מלח, פלפל גרוס
לירוקים
  • אפונת גינה סנפרוסט
  • שעועית ירוקה עדינה סנפרוסט
  • במיה סנפרוסט

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים קלות את קוביות הבשר, מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים את היין הלבן, מגרדים משקעים מהסיר ומניחים לנוזלים להצטמצם, מוסיפים את ציר העגל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה, כשעה ורבע עד שעה וחצי (ניתן להכין יום מראש)

  • 03.

    מניחים בקערה את הירקות הירוקים, יוצקים מעלים שמן זית ומתבלים, מניחים על תבנית גדולה מרופדת בניר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-20 דקות עד לריכוך

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מוציאים מהתנור ומוסיפים לתבנית שעועית ירוקה ואפונה חלוטה ומערבבים

  • 05.

    מניחים את הירקות בצלחת ההגשה, ומעליהם את קוביות הבשר ומעט רוטב.הערה: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך, מאחר שהבשר מנוקר ומוכשר

הכנת? כאן מדרגים
(0)