לביבות גבינה וסולת | השף הלבן

לביבות גבינה וסולת

לביבות הגבינה של אמא של קורין לשבועות: לביבות סולת וגבינה שמזכירות ניוקי ומוגשות עם שמנת חמוצה, עשבי תיבול וצנוברים. טעמים פשוטים ומנצחים שמשתלבים נפלא בחג

לביבות גבינה וסולת מאת: קורין גדעון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות גבינה וסולת
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5% תנובה
  • 2 גביעים (400 מ"ל סה"כ) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס (175 גרם) סולת
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 1 כף שמן לבישול
  • 3 כפות עלי טימין
  • 100 גרם צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בקערה גבינה לבנה, ביצה וסולת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומניחים בצד להתייצבות כחצי שעה

  • 02.

    מרתיחים מים בסיר עמוק עם כף שמן וכפית מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיחים את האש ללהבה בינונית.

  • 03.

    מרטיבים כף במים ובעזרת הכף הרטובה לוקחים כף מהמסה ומחליקים אל המים, עד שהלביבה צפה

  • 04.

    חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה, בכל פעם מבשלים עד 3 לביבות בבת אחת ולא יותר.

  • 05.

    מגישים עם עלי טימין, צנוברים קלויים וכף שמנת חמוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(9)