לביבות גבינה וסולת
לביבות הגבינה של אמא של קורין לשבועות: לביבות סולת וגבינה שמזכירות ניוקי ומוגשות עם שמנת חמוצה, עשבי תיבול וצנוברים. טעמים פשוטים ומנצחים שמשתלבים נפלא בחג
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5% תנובה
- 2 גביעים (400 מ"ל סה"כ) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 1 ביצה
- 3/4 כוס (175 גרם) סולת
- 1 כפית מלח שטוחה
- 1 כף שמן לבישול
- 3 כפות עלי טימין
- 100 גרם צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בקערה גבינה לבנה, ביצה וסולת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומניחים בצד להתייצבות כחצי שעה
-
02.
מרתיחים מים בסיר עמוק עם כף שמן וכפית מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיחים את האש ללהבה בינונית.
-
03.
מרטיבים כף במים ובעזרת הכף הרטובה לוקחים כף מהמסה ומחליקים אל המים, עד שהלביבה צפה
-
04.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה, בכל פעם מבשלים עד 3 לביבות בבת אחת ולא יותר.
-
05.
מגישים עם עלי טימין, צנוברים קלויים וכף שמנת חמוצה.
הכנת? כאן מדרגים