שקשוקה בולגרית: שקשוקה קלאסית עם שברי גבינה בולגרית | השף הלבן

שקשוקה קלאסית

שקשוקה קלאסית עם פיראוס מאת: רותם ניר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה קלאסית עם פיראוס

המרכיבים ל2 מנות:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 4 שיני שום קלוף ופרוס
  • 3 כוסות עגבניות בשלות חתוכות (מומלץ להשתמש בעגבניות שרי חצויות או עגבניות מגי)
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח אטלנטי, פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
  • 4 ביצים
  • חבילת גבינת בולגרית "פיראוס"
  • חופן עלי פטרוזיליה / כוסברה קצוצה (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת טפלון 22-24 ס״מ על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את שמן הזית, הפלפל החריף ופרוסות השום ומטגגנים כדקה.

  • 02.

    מוסיפים את העגבניות והתבלינים ונותנים לעגבניות להתבשל עד שהן מתפרקות והופכות לרוטב. כ-10 דק.

  • 03.

    יוצרים בתערובת 4 גומות ומוזגים לכל גומה ביצה ומכסים עד שהחלבון מתייצב.

  • 04.

    מפזרים בנדיבות שברי גבינה בולגרית ועלי תיבול. מגישים חם עם חלה טרייה.

הכנת? כאן מדרגים
(4)