המרכיבים ל2 מנות:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
- 4 שיני שום קלוף ופרוס
- 3 כוסות עגבניות בשלות חתוכות (מומלץ להשתמש בעגבניות שרי חצויות או עגבניות מגי)
- 1/2 כפית סוכר
- מלח אטלנטי, פלפל שחור טרי גרוס לפי הטעם
- 4 ביצים
- חבילת גבינת בולגרית "פיראוס"
- חופן עלי פטרוזיליה / כוסברה קצוצה (אופציונלי)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת טפלון 22-24 ס״מ על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את שמן הזית, הפלפל החריף ופרוסות השום ומטגגנים כדקה.
-
02.
מוסיפים את העגבניות והתבלינים ונותנים לעגבניות להתבשל עד שהן מתפרקות והופכות לרוטב. כ-10 דק.
-
03.
יוצרים בתערובת 4 גומות ומוזגים לכל גומה ביצה ומכסים עד שהחלבון מתייצב.
-
04.
מפזרים בנדיבות שברי גבינה בולגרית ועלי תיבול. מגישים חם עם חלה טרייה.
הכנת? כאן מדרגים