לזניית קולורבי וגבינות ללא גלוטן
לזניה ללא דפי לזניה? בדיוק! במתכון הזה, פרוסות של קולורבי מחליפות את דפי הלזניה, וביניהם תערובת של גבינות ורוטב שמנת-עגבניות. מנה עיקרית ללא גלוטן לשבועות
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 קולורבי גדולים
- שמן זית לשימון התבנית
- 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
למלית הגבינות:
- 3/4 שקית (150 גרם) פתיתי טל העמק
- 3/4 חבילה (150 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת
לרוטב העגבניות:
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת של פעם 27% תנובה
- 1 כוס (300 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית מלח
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25*20 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הקולורבי בסיר גדול מלא במים רותחים ומבשלים (עם הקליפה) כ- 25 דקות עד ריכוך. מצננים, קולפים, ופורסים דק בעזרת מנדולינה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-
03.
שמים את מרכיבי מלית הגבינות בקערה ומערבבים. שמים את מרכיבי רוטב העגבניות בקערה אחרת ומערבבים לבלילה אחידה.
-
04.
להרכבה מניחים בתבנית שכבה כפולה של פרוסות קולורבי, מפזרים 1/3 מתערובת הגבינות ומעליה 1/3 מרוטב העגבניות. חוזרים על סדר הנחת השכבות (קולורבי, גבינות, רוטב עגבניות) עוד פעמיים (סה"כ 3 פעמים) ומסיימים בפיזור פתיתי פרמזן.
-
05.
אופים 40 דקות עד שהלזניה שחומה ומגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים