עוגת פירות אפויה אלטרנטיבית | השף הלבן

עוגת פירות אפויה אלטרנטיבית

קלאסיקה בגרסה אלטרנטיבית: עוגת גבינה טבעונית אפויה וקרמית במיוחד עם פירות. אנחנו בחרנו להשתמש בדובדבנים ומנגו, אבל ניתן להשתמש גם בשזיפים, אוכמניות ואגסים

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת פירות אפויה אלטרנטיבית
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10 מנות:

לקלתית:
  • 2 כוסות (220 גרם) ביסקוויטים טחונים במעבד מזון
  • 120 גרם שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית תמצית וניל
למלית:
  • 4 גביעים (1 ק"ג) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (150 גרם) מעדן סויה ביו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות מיץ לימון טבעי
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1/2 שקית (150 גרם) מנגו קפוא "סנפרוסט" מופשר ומסונן מנוזלים
  • 1/2 שקית (150 גרם) דובדבנים קפואים "סנפרוסט" מופשרים ומסוננים מנוזלים
להגשה:
  • 4 כפות אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה, מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בו תבנית מלאה מים רותחים.

  • 02.

    מניחים את הפירות המסוננים על נייר סופג לספיגת יתרת הנוזלים.

  • 03.

    שמים בקערה את מרכיבי הקלתית ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות (עד לגובה 3 ס"מ).

  • 04.

    מפזרים מחצית מכמות הפירות על הקלתית.

  • 05.

    שמים בקערת הקצפה את מרכיבי המלית ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את יתרת הפירות, מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית על הקלתית.

  • 06.

    מעבירים את המלית לתבנית על הפירות ואופים שעה ועשרים דקות עד ששולי העוגה מזהיבים והמרכז עדיין רוטט. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשדלת התנור סגורה עוד כשעה, עד להתייצבות המלית.

  • 07.

    מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומצננים במקרר 3 שעות לפחות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)