עוגת פירות אפויה אלטרנטיבית
קלאסיקה בגרסה אלטרנטיבית: עוגת גבינה טבעונית אפויה וקרמית במיוחד עם פירות. אנחנו בחרנו להשתמש בדובדבנים ומנגו, אבל ניתן להשתמש גם בשזיפים, אוכמניות ואגסים
המרכיבים ל10 מנות:
- 2 כוסות (220 גרם) ביסקוויטים טחונים במעבד מזון
- 120 גרם שמן קוקוס מומס
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 גביעים (1 ק"ג) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי בטמפרטורת החדר
- 1 גביע (150 גרם) מעדן סויה ביו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 3 כפות מיץ לימון טבעי
- 2 כפות שמן קוקוס
- 1/2 שקית (150 גרם) מנגו קפוא "סנפרוסט" מופשר ומסונן מנוזלים
- 1/2 שקית (150 גרם) דובדבנים קפואים "סנפרוסט" מופשרים ומסוננים מנוזלים
- 4 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בו תבנית מלאה מים רותחים.
-
02.
מניחים את הפירות המסוננים על נייר סופג לספיגת יתרת הנוזלים.
-
03.
שמים בקערה את מרכיבי הקלתית ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות (עד לגובה 3 ס"מ).
-
04.
מפזרים מחצית מכמות הפירות על הקלתית.
-
05.
שמים בקערת הקצפה את מרכיבי המלית ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את יתרת הפירות, מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית על הקלתית.
-
06.
מעבירים את המלית לתבנית על הפירות ואופים שעה ועשרים דקות עד ששולי העוגה מזהיבים והמרכז עדיין רוטט. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשדלת התנור סגורה עוד כשעה, עד להתייצבות המלית.
-
07.
מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומצננים במקרר 3 שעות לפחות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.