פסטה לימון מקורמל ופרמג'יאנו רג'יאנו | השף הלבן

פסטה לימון מקורמל ופרמג'יאנו רג'יאנו

פסטה מיוחד ולא שגרתית: פטריות מוקפצות, לימון מקורמל ופרמג'יאנו רג'יאנו שיוצרים יחד שילוב טעמים מפתיע ומרשים, שמרענן את מתכון הפסטה הקבוע של החג

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה לימון מקורמל ופרמג'יאנו רג'יאנו
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל -5-4 מנות:

  • 8 גילופי קליפת לימון ללא החלק הלבן
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי פטוצ'יני או ספגטי עבה
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 8 פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות עלי תימין טריים
להגשה:
  • 1 פלח (150 גרם) פרמג'יאנו רג'יאנו “COLLECTION” מגולף בעזרת קולפן
  • פטרוזיליה קצוצה או עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים את קליפות הלימון בתבנית ובוזקים עליהן אבקת סוכר. אופים כ-20 דקות, מצננים וחותכים לפסים דקיקים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 03.

    מבשלים את הספגטי בשפע של מים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול, מסננים את הספגטי ומערבבים אותו עם כף שמן זית.

  • 04.

    יוצקים את יתרת שמן הזית למחבת רחבה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים למחבת את השום, הבצל הירוק והפטריות, ומטגנים כ-3 דקות עד שהפטריות משנות את צבען ומגירות נוזלים. מוסיפים את רצועות קליפת הלימון המקורמל, מלח, פלפל השחור ואת מי הבישול של הפסטה ומערבבים.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את הספגטי, הפטרוזיליה והתימין ומערבבים.

  • 06.

    מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו ופטרוזיליה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.