מסבחה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מסבחה 

מתכון למסבחה עם גרגירי חומוס וטחינה שקשה לעמוד בפניה. מדובר במנה המושלמת לשעות הבוקר המאוחרות ביום שישי

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מסבחה 
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 שקית גרגירי חומוס לחומוס של "סנפרוסט"
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מיץ לימון מלימונים טריים
  • 1 כפית מלח
למטבל:
  • 3 פלפל חריף ירוק
  • 3 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
להגשה:
  • בצל ירוק
  • צנוניות 
  • פיתות
  • מלפפונים חמוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בסיר עמוק שקית גרגירי חומוס לחומוס, מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך כ- 30 דקות

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מסננים ושומרים ככוס וחצי ממי הבישול

  • 03.

    מוציאים כוס גרגירי חומוס הצידה ואת שאר גרגירי החומוס מעבירים לקערה, מוסיפים כוס ממי הבישול, 3 שיני שום כתושות וכפית מלח, מועכים חלקית בעזרת מועך לפירה, כך שהגרגירים מפורקים אבל לא במרקם חלק

  • 04.

    מוסיפים טחינה גולמית ומיץ לימון וממשיכים לערבב עם כף, תוך כדי מעיכה, אם יש צורך מוסיפים עוד ממי הבישול החמים

  • 05.

    טוחנים בפולסים את מרכיבי המטבל

  • 06.

    מגישים מסבחה בצלחת וברבע צלחת גרגירי חומוס

  • 07.

    מניחים במרכז תטבילה ומוזגים שמן זית מעל

  • 08.

    מגישים לצד פיתות, חמוצים ובצל ירוק

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.