פודינג שוקולד וקצפת - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פודינג שוקולד וקצפת

הקינוח החורפי המושלם! רבע שעה עבודה ויש לכם קינוח שוקולדי מפנק עם קצפת עשירה שהכי כיף לאכול במזג אוויר חורפי.

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פודינג שוקולד וקצפת
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל5-6 מנות אישיות:

לפודינג שוקולד:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 20 גרם חמאה
  • 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקצפת:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
  • 2 כפות אבקת סוכר
גודל תבנית: כוסות הגשה בנפח 200 מ"ל

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר שמים שמנת, סוכר, מלח וחמאה ומבשלים עד לסף רתיחה.

  • 02.

    במקביל, מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.

  • 03.

    כשתערובת הנוזלים חמה, מוסיפים פנימה את תערובת הקורנפלור וטורפים היטב במטרפה.

  • 04.

    מבשלים על חום בינוני תוך כדי טריפה עד הסמכה ורתיחה (בערך 1-2 דקות בישול).

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהוא נמס בתערובת ומתקבל פודינג שוקולד אחיד וסמיך.

  • 06.

    יוצקים לכוסות אישיות.

  • 07.

    קצפת: מקציפים בקערת מיקסר שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.

  • 08.

    מניחים תלולית קצפת על גבי כל קינוח ומקשטים בשוקולד מגורר.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(25)