משה בתיבה בגרסה קצת אחרת - טעים וקל להכנה | השף הלבן

משה בתיבה בגרסה קצת אחרת

גם לבריטים יש משה בתיבה! מתכון בהשראת המנה הבריטית האהובה: מקלות קבנוס שאפויים בתוך פודינג יורקשיר ובצל מקורמל

מאת: אינס ינאי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
משה בתיבה בגרסה קצת אחרת
צילום: דרור עינב עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6 מנות:

  • חבילת קבנוס "טירת צבי"
לבלילה:
  • 1 כוס משקה סויה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • עלי אורגנו לתיבול
  • לשימון התבנית: שמן קנולה
לתערובת הבצלים:
  • 4 בצלים פרוסים לרצועות דקות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 3 כפות עלי טימין טרי
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים יחד את כל מרכיבי הבלילה ומכניסים למקרר לשעה

  • 02.

    מחממים תנור ל- 220 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בשמן קנולה (כף שמן בכל שקע). מכניסים את התבנית לתנור.

  • 03.

    מוציאים את הבלילה מהמקרר וטורפים בשנית

  • 04.

    בעזרת מצקת

  • 05.

    ממלאים את השקעים בתבנית (שחוממה מראש) כ- 3/4 מגובהם

  • 06.

    חוצים כל קבנוס לשלושה חלקים ומניחים בכל שקע בצורה אלכסונית. מפזרים מעל עלי אורגנו.

  • 07.

    מכניסים לתנור ל-16-18 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה.

    טיימר מופעל

    00:18:00
  • 08.

    בזמן האפייה מכינים את תערובת הבצל: מטגנים במחבת עם שמן זית את בצלים עם עלי אורגנו, מלח, פלפל וסילאן עד להזהבה.

  • 09.

    מגישים את המאפים כשמעליהם הבצלים המקורמלים.

  • 10.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.