פיצה מפתיעה ללא גלוטן
מתכון לפיצה כזאת עדיין לא ראיתם! בטיקטוק קוראים לה "פיצה ענן", כי את הבסיס שלה מכינים מחלבונים מוקצפים. מתכון שכדאי לנסות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נטע ליבנה
עיצוב: נטע ליבנה
המרכיבים ל פיצה אחת:
לתחתית:
- 2 חלבונים
- 1 כף שטוחה סוכר
- 1 קורט מלח
לרוטב:
- ½ כוס רסק עגבניות
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אורגנו
- ½ כפית מלח
לטופינג:
- פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-150 מעלות
-
02.
מקציפים את החלבונים עם המלח, כשמתחיל להיווצר קצף יציב מוסיפים את הסוכר.
-
03.
ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב
-
04.
משטחים את הקצף על תבנית אפייה ואופים כ-20-25 דקות
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב
-
06.
מגבירים את חום התנור ל-200
-
07.
מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל לבסיס האפוי רוטב ופתיתי מוצרלה ומחזירים לתנור למשך 5-10 דקות נוספות
טיימר מופעל
-
08.
חותכים למשולשים ומגישים
-
09.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים