פשטידת בצל טבעונית - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פשטידת בצל טבעונית

האורחים בדרך? קבלו מתכון מצוין לפשטידת בצל טבעונית טעימה במיוחד. מומלץ לשלב כמה סוגי בצלים, אבל גם אם תכינו אותה מבצל רגיל בלבד היא תהיה מצויינת

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת בצל טבעונית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 5 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
  • 1 כרישה (ללא החלק הירוק כהה) פרוסה דק
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 4 בצלים ירוקים שלמים קצוצים
  • אפשרות: 1-2 כפות שמיר קצוץ
לבלילה:
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE" (אפשר גם טופו בטעם טבעי)
  • 1/2 כוס משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
  • 4 שיני שום או 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית מחוקה מלח ופלפל
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • 1/3 כוס קמח (מכל סוג - אפשר ללא גלוטן - אפשר להחליף בפירורי לחם)
  • אפשרות: 1 כפית עלי תימין
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26-28 ס”מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    מחממים כף שמן זית בסוטאז' או מחבת גדולה ומטגנים את הבצלים על להבה בינונית כ 6-7 דקות עד תחילת הזהבה. מעבירים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מחממים כף שמן נוספת ומטגנים כרישה ובצל סגול כ 5 דקות עד תחילת הזהבה. שומרים פרוסות יפות של בצל סגול וכרישה (כ 1/2 כוס סה"כ) והשאר מצרפים לקערת הבצל המטוגן. מצרפים גם בצל ירוק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    שמים במעבד מזון את מרכיבי הבלילה בתוספת 1/2 כוס מהבצל המטוגן וטוחנים לקרם חלק. מעבירים לקערת הבצלים ומערבבים לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 05.

    מעבירים לתבנית ומניחים מעל את הפרוסות היפות של הכרישה והבצל סגול ששמרנו. אופים כ 50 דקות עד שהמאפה מתייצב.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 06.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.